Две ще бъдат подвижните секционни избирателни комисии, които ще осигуряват

...
Две ще бъдат подвижните секционни избирателни комисии, които ще осигуряват
Коментари Харесай

Две подвижни секционни избирателни комисии ще обслужват хора с увреждания в община Плевен, заявили желание да гласуват

Две ще бъдат преносимите секционни изборни комисии, които ще обезпечават на гласоподавателите с трайни увреждания в община Плевен, декларирали предпочитание да гласоподават на 9 юни, опция да упражнят правото си на избор с преносима изборна урна. Решението бе признато на провелите се през днешния ден по покана на кмета доктор Валентин Христов съвещания с парламентарно показаните партии и обединения.



Двете преносимите секции са с номера 132 и 133 ще работят на територията на град Плевен и дребните обитаеми места в общината. По време на консултациите бе избран и съставът им според квотния партиен принцип.

Срокът за подаване на заявки на хора с трайни увреждания, които желаят да гласоподават с преносима изборна кутия, бе до 25 май, според хронограмата на ЦИК за организацията на изборите. Заявилите предпочитание да упражнят правото си на избор хора с трайни увреждания от община Плевен до посочената дата е общо 53 - 25 от тях са от град Плевен и 28 в дребните обитаеми места на общината. Избирателите, които не са подали заявки в в началото инструкции период, имат опция да заявят желанието си да гласоподават с преносима изборна кутия до 3 юни /включително/, защото Община Плевен дава отговор на изискването на територията ѝ да има назначени преносими СИК.



За изборите на 9 юни на територията на общината секционни изборни комисии ще има и на територията на Дома за остарели хора в с. Бохот, в УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ – Плевен, МБАЛ „ Сърце и Мозък “ - Плевен и в Затвора Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР