В края на седмицата, понякога и вечер след дълъг работен

...
В края на седмицата, понякога и вечер след дълъг работен
Коментари Харесай

Негативното влияние, което алкохола оказва върху кожата ни

В края на седмицата, от време на време и вечер след дълъг работен ден, обичаме да разпускаме с коктейл, чаша вино или по-твърда алкохолна напитка. Когато потреблението на алкохолни питиета е един или два пъти седмично в рационални количества, това не нанася кой знае какви вреди на организма.
Но честото пиянство води до редица проблеми, също по този начин се отразява и на здравето и хубостта на кожата. Как, вижте в идващите редове.

Дехидратира кожата
Консумацията на алкохол има мощно дехидратиращ резултат. Главоболие, сухота в устата, са едни от най-честите признаци на дехидратация. Страничният резултат от няколко изпити питиета се отразява отрицателно и върху здравето и хубостта на кожата.
Дехидратацията е една от най-честите аргументи за по-бързото състаряване на кожата. Ето за какво постоянно когато консумирате алкохол, а и часове по-късно пийте задоволително количество вода.

Вреди на черния дроб, което още веднъж визира кожата
Алкохолните питиета съдържат отрови, които с течение на времето нанасят увреждания на черния дроб. Това понижава опцията този орган да филтрира токсините, което се отразява на хубостта на кожата.

Подпухналост
Алкохолни питиета като коктейл „ Маргарита “ да вземем за пример, които се вършат със сол или текилата, която се пие със сол, имат двойно обезводняващ резултат. Не единствено махмурлукът ви ще е по-силно изразен, само че вредите върху кожата се усилват.
Бъдете сигурни, че на сутринта от задържането на непотребните течности лицето ви ще бъде подпухнало, кожата ще наподобява вяла.

Алкохолът лишава кожата от съществени хранителни субстанции
За да бъде кожата здрава и красива, тя се нуждае от витамини, минерали, антиоксиданти, аминокиселини. Честата консумация на алкохол може да докара до неналичието на значими съществени хранителни субстанции. В резултат кожата няма пресен загар, стартира да губи разтегливост, по-бързо се състарява. Осцен това може да докара до появяването на розацея.
С течение на времето постоянната консумация на алкохол може да докара до трайно увреждане на кожата, като розацеята да вземем за пример. Тя стартира със зачервяване на лицето, което може да се трансформира в хронично и да направи капилярите под кожата още по-видими.

Сладките и миксирани алкохолни питиета провокират появяването на бръчки
Алкохолни питиета, които се смесват със сладки добавки като сокове, както и ликьорите, предизвикват повишаване на равнищата на кръвната захар. Това редовно инфектиране в организма може да докара до увреждане на клетките. Така кожата губи своята разтегливост по-бързо, което е причина и за по-ранната поява на бръчки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР