В края на предизборната президентска кампания във Франция президентът центрист

...
В края на предизборната президентска кампания във Франция президентът центрист
Коментари Харесай

Макрон и Льо Пен се готвят за решителните дебати

В края на предизборната президентска акция във Франция президентът центрист Еманюел Макрон и крайнодясната му съперничка Марин Льо Пен ще се срещнат довечера очи в очи в телевизионни диспути, които може да бъдат решаващи за изхода на балотажа в неделя, съобщи Асошиейтед прес.

Според осведомителната организация двамата претенденти деликатно са се подготвили за значимия двубой, който се чака да продължи повече от два часа. На първия тур на 10 април 44-годишният Макрон взе най-вече гласове, а съгласно последвали разнообразни социологически изследвания има преднина от 3 до 13 пункта пред 53-годишната Льо Пен.

Но спрямо изборите преди пет години, когато тя отстъпи пред Макрон с 34 против 66 на 100 от гласовете на балотажа, в този момент Льо Пен е съкратила доста дистанцията.

През 2017 година директните диспути по малкия екран бяха пагубни за нейната кандидатура – тя прояви нерешителност в търсенето на отговори на заложените въпроси и като че ли губеше хладнокръвие на моменти. Освен това тя допускаше неточности по съществени стопански тематики, контрирана неотложно от Макрон. Това имаше пагубно отблясъци върху нейния имидж и дори породи рецензии от личния ѝ лагер, че се е явила неподготвена.

Междувременно 39-годишният тогава Макрон, макар неналичието на огромен политически опит, говореше решително по всички въпроси. Той прояви умения да навлиза в детайлите и даде доказателства, че е сериозен претендент, означи АП.

Този път Льо Пен декларира, че е по-добре готова, откакто е работила „ вкъщи “ с най-близките си съветници. Очаква се тя да се обръща към хората, които не харесват Макрон, като подлага на критика дейностите му и показва себе си като негова националистическа и антиимигрантска опция. Тя ще желае също да се изяви като почтена да бъде президент с реалистични, по думите ѝ, оферти.

Макрон ще отстоява своите проевропейски позиции, които съгласно него са метод Франция да стане по-силна на международната сцена. Той ще се опита да убеди левите гласоподаватели, че неговата поддръжка за бизнеса не би трябвало да ги възпира да гласоподават за него.

Преди втория тур и двамата претенденти се нуждаят от необятна спомагателна поддръжка. Много французи, изключително тези с леви убеждения, споделят, че още не знаят дали въобще ще отидат в неделя до изборните секции, съобщи АП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР