В края на миналата седмица Северна Корея е провела изпитания

...
В края на миналата седмица Северна Корея е провела изпитания
Коментари Харесай

Северна Корея е провела изпитания на крилати ракети, отрича да е нарушила резолюциите на ООН

В края на предходната седмица Северна Корея е провела тествания на крилати, а не на балистични ракети, което не е в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, оповестява южнокорейската осведомителна организация Yonhap.

„ Те изстреляха крилати, а не балистични ракети, нашето разузнаване ги разпознава “, изясни един от събеседниците на организацията.

Вестник The Washington Post, базирайки се на източници, заяви, че Пхенян е провел тестови изстрелвания на няколко ракети в края на предходната седмица. Както отбелязва изданието, „ КНДР в неделя не разяснява своите ракетни изстрелвания, коeто обърка американските и южнокорейските чиновници “, защото управляващите в Пхенян нормално обръщат особено внимание на сходни събития. Според вестника американските разследващи служби са разбрали за тестванията. На собствен ред Reuters, базирайки се на източници, заяви, че са изстреляни две ракети.

Говорител на американската администрация съобщи, че Съединени американски щати смятат новите изстрелвания на ракети с дребен обхват от страна на КНДР за „ естествена военна активност “. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, разяснявайки информацията, съобщи, че „ в по-голямата си част нищо не се е трансформирало “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР