В края на миналата седмица казусът Алепу навлезе в нова

...
В края на миналата седмица казусът Алепу навлезе в нова
Коментари Харесай

Каква част от строежа на Алепу ще бъде премахната?

В края на предходната седмица въпросът " Алепу " навлезе в нова фаза след вест, произнесена в коридорите на Народното събрание и доказана пред от районното министерство, че е почнала процедура по премахването на противозаконния градеж над някогашния Шофьорски плаж.

 На ход е процедура за събарянето на градежа на Алепу Виж още

Това се случи, откакто Върховен административен съд се произнесе с дефинитивно решение, че разрешителното за градеж е " незначително ", което значи, че градежът е противозаконен. В ефира на bTV началникът на РДНСК изясни, че са подготвени експертизите, които би трябвало да открият каква част от оборудването може да бъде отстранено, тъй че да остане единствено тази, която да укрепва свлачището.

Междувременно актуалният вложител на градежа Стоян Василев в прессъобщение до медиите изясни, че не е бил известен какво се случва.

" Стартирането на процедурата не ни изненадва. Изненадва ни това, че в медийното пространство се хвърлят информация, за която ние, като заинтригувана страна, не сме известени по надлежния ред. Към този стадий нямаме никаква публична преписка, в която да сме осведомени за тези дейности. Нямаме нищо " черно на бяло ", с което да имаме някакви вменени отговорности ", описа той пред bTV.

Той добави, че има предишни документи, в които доста ясно е написано какво не би трябвало да се прави по съществуващото построено противосвлачищно оборудване.

" Всички тълкования какво ще се бута на този стадий са догадка, до момента в който не се изкажат специалисти. Убеден съм, че те ще потвърдят констатациите, че това оборудване действа вярно и за това, за което е планувано и построено, а точно да спре свлачищните процеси, които несъмнено бяха на разположение тук преди започването на строителството ", добави Василев.

Според Спас Узунов от Фондация за биоразнообразие има да се извърви доста дълъг път, само че решението за премахването на противозаконния градеж е положително начало.

" Трябва да тръгнем към оценка и планиране на опциите какво може да се случи с това място, тъй като всички виждаме, че загубихме един емблематичен пейзаж на Черноморието ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР