В края на миналата седмица, Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA)

...
В края на миналата седмица, Асоциацията
на автомобилните производители в Европа
(ACEA)
Коментари Харесай

Пониженото търсене на дизелови автомобили може да доведе до увеличение на CO2 емисиите при новите коли

В края на предходната седмица, Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) разгласи, че търсенето на нови дизелови автомобили на главните 15 европейски пазара се е свило доста . Пазарният им дял е намалял до равнище от 46.3% през първата половина на тази година, при показател от 50.2% в края на първото полугодие на 2016, а понижението в реализирани бройки е на равнище от 152 300 коли.

Спадът в търсенето на нови дизелови автомобили е обезщетено в главната си степен с нараснал интерес към нови бензинови коли, макар, че растеж се отчита и при транспортните средства с алтернативно задвижване.

“Системите за различно задвижване без подозрение ще играят все по-голяма роля в транспортния микс и всички европейски производители влагат съществено в тях ”, разяснява Ерик Йонаерт, главен секретар на ACEA. “До този миг обаче трябва да бъде направено доста, с цел да се насърчат потребителите да стартират да купуват коли с алтернативно задвижване, като се анонсират подходящи стимули и се разгърне инфранструктура за презареждане в Европейски Съюз ”.

“Междувременно обаче, заради това че дизеловите коли отделят значително по-малко CO2 излъчвания в сравнение с еквивалентните им бензинови автомобили, те ще би трябвало да бъдат част от поетапното прекосяване към ниско-емисионни коли, изпълнявайки функционалността на междинна технология ”.

“Законотворците би трябвало да са наясно, че внезапно прекосяване от дизелови към бензинови коли ще докара до увеличение в CO2 излъчванията, като се има предвид слабото пазарно наличие на алтернативните задвижващи системи ”, допълва Йонаерт.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР