В края на март наетите лица у нас нарастват с

...
В края на март наетите лица у нас нарастват с
Коментари Харесай

В преработващата промишленост наемат най-много нови кадри

В края на март наетите лица у нас нарастват с 35.2 хиляди, или с 1.5%, по отношение на края на декември 2017 година, като доближават 2.31 милиона, оповестиха от Национален статистически институт.

Най-голямо нарастване на фрагментите се следи в икономическите действия „ Култура, спорт и развлечения “ - с 4.8%, „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения “ - с 4.5%, и „ Селско, горско и рибно стопанство “ - с 4.2%. Най-голямо понижение пък има в активност „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива “ - с 0.8%.

В структурата на наетите лица по стопански действия максимален е относителният дял на наетите по трудово и служебно правно отношение в дейностите „ Преработваща индустрия “ и „ Търговия, ремонт на коли и мотоциклети “ - надлежно 22.4 и 17.1%.

На годишна база наетите лица по трудово и служебно правно отношение се усилват с 34.5 хиляди, или с 1.5%.

Най-значителен растеж на наетите се следи в икономическите действия „ Преработваща индустрия “ - с 6.4 хиляди, „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 5.2 хиляди, и „ Строителство “ - с 4.9 хиляди, а най-голямо понижение в „ Операции с недвижими парцели “ - с 1.0 хиляди.

В процентно изражение нарастването е най-значително в икономическите действия „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 5.1%, и „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения “ - с 5.0%, а най-голямо понижение е записано още веднъж в „ Операции с недвижими парцели “ - с 4.3%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР