В края на декември бе разпоредена проверка съвместно с МВР

...
В края на декември бе разпоредена проверка съвместно с МВР
Коментари Харесай

Цацаров с нови разкрития за нарушенията в болниците: Има наистина скандални договори

В края на декември бе разпоредена инспекция взаимно с Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването. Това докара до образуването на 13 досъдебни производства.

Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила в коментар за инспекциите за нарушаванията в лечебните заведения. "Проверени са 329 контракта от всевъзможен темперамент. Всички следствия са предоставени на Софийска градска прокуратура. Трябва да преосмислим концепцията за това по какъв начин здравните заведения отдават чартърен помощения. Наистина има кавги контракти. Наказателното гонене за занемареност и неизгодни контракти е решение, само че то напълно не ключа за решение на казуса ", добави той.

"Ще дам образец без да показвам името на болничното заведение или на лицата, които са сключили неизгодния контракт. Малка болница разполага с четири коли за спешна помощ, само че те не се употребяват за транспортиране на болните. Болницата е сключила контракт с транспортна компания, която е благосъстоятелност на зам.-управителя на болничното заведение. Всичко това се случва на гърба на редовите лекари, които си правят съзнателно работата. Много дребна част от тях правят комерсиална активност, а огромната част не могат да получат почтено заплащане ", разкри основният прокурор.

"Прокуратурата си прави работата всеки ден. Темата за пълномощията и дали може КПКОНПИ изисква деликатно обсъждане. Всяка една законодателна смяна изсиква такова задълбочено обсъждане. Никога не съм бил на мнение, че границата при ареста на Десислава Иванчева е била премината. Питайте тези, които настояват това. Хората, които приказваха за румънския модел, в този момент демонстрират слаба памет или бърза смяна на политическите си визии ", приключи Цацаров.

Днес основният прокурор се срещна с възпитаници от пет столични гимназии, които показаха своите есета на тематики: „ Ако съм прокурор “, „ Аз упреквам “, „ Аз – прокурорът “, „ Аз съм прокурор “, „ Обвинение към мисълта “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР