В края на декември 2018 г. между Агенция Пътна инфраструктура

...
В края на декември 2018 г. между Агенция Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

Ще пътуваме по магистрала Хемус до Велико Търново в края на 2023 г.


В края на декември 2018 година сред Агенция " Пътна инфраструктура " и " Автомагистрали " ЕАД е подписан контракт за построяването на 134,14 км от автомагистрала " Хемус " в сектора от пътен възел " Боаза " до пресичането с пътя Русе - Велико Търново, оповестиха от АПИ. Договорът е на съображение чл.14, ал.1, т.6 от Закона за публичните поръчки, използван за обществени възложители, какъвто е АПИ. Стойността му е 1 124 880 000 лева без Данък добавена стойност и средствата са от републиканския бюджет. Цялата сума е в специфична сметка в Българска народна банка. Средствата от нея могат да бъдат употребявани единствено за осъществяване на действия по сектора от 134 км от автомагистрала " Хемус ".

Договорът ще бъде изпратен за информация в Агенцията по публични поръчки (АОП) в законоустановения период до един месец от сключването му. Преди неговото сключване в АПИ е постъпило позитивно мнение от АОП. От АПИ напомнят, че " Автомагистрали " ЕАД няма подписани контракти с подизпълнители за строителство на предоставените от АПИ 134,14 км на автомагистрала " Хемус ". Изграждането на правата е разграничено на шест сектора. Целта е тя да бъде подготвена до 2023 година

 F30021

Участък 1 е с дължина 15,26 км. Започва от Боаза, където ще завършва изграждащата се сега права, и ще е до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, в това число пътен възел " Дерманци ". Връзката със съществуващата републиканска мрежа ще се реализира посредством два пътни възела - п.в. " Боаза " и п.в. " Дерманци ".

Участък 2 е 19,2 км - от края на пътен възел " Дерманци " - при секване с пътя Луковит - Угърчин, до връзката с пътя Радювене - Катунец, в това число пътен възел " Каленик ".

Участък 3 е с дължина 17,08 км. Той ще стартира от края на пътен възел " Каленик " при пресичането с пътя Радовене - Катунец до връзката с пътя Плевен - Ловеч, в това число и п. в. " Плевен ".

Участък 4 е 26,8 км - от края на п. в. " Плевен " при секване с пътя Плевен - Ловеч до пътя Летница - Ловеч, в това число пътен възел " Летница ".

Участък 5 е дълъг 23,2 км. Той е от края на пътен възел " Летница " при пресичането с пътя Летница - Ловеч до пътя Бутово - Павликени, в това число и пътния възел. Участък 6 е 32,6 км. Започва от края на пътния възел на пътя Павликени - Левски до пътя Русе - Велико Търново, в това число и пътния възел.

Техническото планиране на сектори 4, 5 и 6 ще бъде изпълнено през 2019 година Целта е цялостното създаване на автомагистрала " Хемус " в сектора от Боаза до пресичането с пътя Русе - Велико Търново да завърши до 2023 година

За първи път Агенция " Пътна инфраструктура " разпорежда осъществяването на строително-монтажни работи на инфраструктурен план на съображение член 14, алинея 1, т. 6 от Закона за публичните поръчки, се акцентира в прессъобщението и се припомня, че Министерството на районното развиване и благоустройството е едноличен притежател на 100% от капитала на " Автомагистрали " ЕАД и правата на страната в сдружението се упражняват от министъра на районното развиване и благоустройството. АПИ е вторичен разпоредник на бюджетни средства към министъра на районното развиване и благоустройството.

В последните години " Автомагистрали " ЕАД е изпълнило редица обекти с висока социална значителност като тунели, виадукти, мостове, асфалто-бетонови настилки на автомагистралите " Хемус ", " Тракия ", " Люлин ", " Струма " и " Марица ", напомнят още от АПИ.

Общата дължина на автомагистрала " Хемус " от София до Варна е към 420 км. Изградени са секторите сред София и Ябланица и от Белокопитово до Варна, които са близо 170 км. В момента със средства от републиканския бюджет се строят 26 км от автомагистралата - 9,3 км в правата сред Ябланица и Боаза и 16,32 км от п. в. " Буховци " до п. в. " Белокопитово ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР