В края на 2023 г. княгиня Калина посети домовете за

...
В края на 2023 г. княгиня Калина посети домовете за
Коментари Харесай

Българската царица на 89

В края на 2023 година княгиня Калина посети домовете за възрастни хора “Семейство доктор Калинкови " и “Хармония “.

Тя поздрави с празника възрастните хора и им занесе почерпка – баница и обичайни коледни сладки. Така тя продължи традицията на щедрост, следвана от дамите в царското семейство.

Симеон Сакскобургготски, брачната половинка му Маргарита и фамилията на княгиня Калина посрещнаха коледните празници в двореца " Царска Бистрица “ в Боровец.

Те се черкуваха на втория ден на Коледа в митрополитския катедрален храм " Успение Богородично “ в град Самоков.

През миналия уикенд фамилията имаше различен мотив за празнуване – Маргарита Сакскобургготска навърши 89 години.

Симеон и Маргарита се срещат още преди той да постъпи във Военната академия в Съединените щати. Маргарита му прави мощно усещане, само че пътищата им се разделят. Надежда му дава новината за предстоящето й посещение при другарка в Америка. Научил адреса, Симеон й изпраща покана за годишния бал на Академията, само че заминаването й за Япония не разрешава да се видят. Срещат се още веднъж в Мадрид през лятото на идната година.

Решават да се оженят, само че поражда набожен проблем, защото Маргарита е католичка. Римската черква слага условие – некатолическата страна да даде документално заричане, че децата от този брак ще бъдат кръстени католици, напомня Ladyzone.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР