В края на 2022 г. Съединените щати започнаха подготовка за

...
В края на 2022 г. Съединените щати започнаха подготовка за
Коментари Харесай

САЩ са били готови за руски ядрен удар срещу Украйна в края на 2022 г.

В края на 2022 година Съединените щати започнаха подготовка за опцията Русия да нанесе нуклеарен удар против Украйна , оповестиха за CNN двама висши чиновници в администрацията на Байдън.

Администрацията на Съединени американски щати беше изключително загрижена , че Русия може да употребява тактически или военни нуклеарни оръжия, споделиха чиновници.

Притесненията на администрацията, сподели върховен чиновник на администрацията на Байдън пред CNN, " не бяха просто хипотетични - те се основаваха на някаква информация, която получихме ".

" Трябваше да планираме всичко по подобен метод, че да бъдем в най-хубава позиция , в случай че това немислимо събитие в действителност се случи ", сподели същият върховен чиновник на администрацията пред CNN.

Между края на лятото и есента на 2022 година Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати организира поредност от срещи за създаване на проекти за деяние при изключителни обстановки.

" Ако има или доста ясна индикация, че те ще създадат нещо, ще нападат с нуклеарни оръжия, или в случай че преди малко са създали това, по какъв начин да отговорим, по какъв начин да се опитаме да предотвратим това или да го ограничим ", сподели CNN различен върховен чиновник в администрацията.

В края на лятото на 2022 година нещата вървяха зле за съветските войски в Украйна. Украинските войски настъпваха към окупирания от Русия Херсон в южната част на страната. С напредването на украинските войски цели съветски елементи се оказаха в заплаха от обграждане. Администрацията вярваше, че загубата от Русия на завладения Херсон , който съгласно Путин в този момент е част от съветска територия, може да бъде " евентуален спусък " за потреблението на нуклеарни оръжия.

" Нашата оценка е, че за известно време един от сюжетите, в които те обмисляха потреблението на нуклеарни оръжия, включваше неща като екзистенциални закани за съветската страна и директни закани за съветска територия ", сподели почитан чиновник на администрацията.

Освен това западните разследващи служби получиха информация, че опцията за нуклеарен удар против Украйна се разисква измежду съветски публични лица. Източникът на CNN сподели, че има доказателства за полемики за това " на по-ниски равнища на съветската система " .

В нито един миг обаче Съединените щати не са разкрили разследваща информация , която да сочи, че Русия подхваща стъпки за активизиране на нуклеарните си сили за осъществяване на сходна офанзива, отбелязва CNN.

" Така и не видяхме никакви признаци за стъпките, които чакахме да подхващат, в случай че тръгнат по нуклеарния път ", сподели почитан чиновник на администрацията на Байдън.
 Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с нуклеарните оръжия (засега)
Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с нуклеарните оръжия (засега)

Според него това е психическото заплашване, а не действителни намерения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР