В кратки срокове ще бъдат предложени конкретни промени, които целят

...
В кратки срокове ще бъдат предложени конкретни промени, които целят
Коментари Харесай

Ракетите срещу градушки са опасни за самолетите, които излитат или кацат |

В къси периоди ще бъдат препоръчани съответни промени, които целят да усъвършенстват времевия интервал за възбрана за изстрелване на противоградови ракети от полигоните за битка с градушките. Това стана ясно след среща сред министрите на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков и на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров.

В разискването на тематиката участваха още командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, основният шеф на Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ Христо Щерионов, изпълнителният шеф на ИА „ Борба с градушките “ Ваньо Славеев и генералният шеф на Директива за птиците „ Ръководство на въздушното придвижване “ Георги Пеев.

На срещата министър Бозуков уточни, че през вчерашния ден е посетил засегнатите обитаеми места в област Пловдив и посочи, че нанесените вреди върху продукцията на земеделските производители са обилни.

„ Ние като отраслово министерство търсим всевъзможни благоприятни условия те да бъдат обезщетени, като за задачата ще бъдат употребявани разнообразни финансови механизми “, сподели аграрният министър. По време на диалозите той сложи и въпроса по отношение на опцията за пренасочване на самолетите към различно летище или по различен маршрут, с цел да се освободи въздушното пространство за изстрелване на противоградови ракети.

От своя страна министър Георги Тодоров съобщи, че ще бъде прегледана нормативната уредба, регламентираща потреблението на въздушното пространство на България при работа на полигоните за битка с градушките. Той е безапелационен, че не би трябвало да се позволяват взаимни отстъпки с сигурността на хората и полетите. Обхватът на ракетите не заплашва прелитащия трафик, само че са извънредно рискови за въздухоплавателните средства, които изхвърчат или кацат, както и тези, които летят на ниска височина.

Институциите си сложиха период от 10 дни, след който ще бъдат препоръчани съответни промени, които да усъвършенстват процеса за активиране и деактивиране на полигоните за битка с градушките.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР