В Коста Рика днес ще се произведат всеобщи избори. Около

...
В Коста Рика днес ще се произведат всеобщи избори. Около
Коментари Харесай

В Коста Рика днес ще се състоят президентски и парламентарни избори

В Коста Рика през днешния ден ще се произведат всеобщи избори. Около 3,3 милиона гласоподаватели ще гласоподават за президент и нов състав на еднокамарния парламент - Законодателното заседание, съобщи ТАСС.

Изборният развой ще наблюдават към 100 задгранични наблюдаващи.

За висшия държавен пост са се кандидатирали 13 души, от които единствено петима се употребяват със забележима изборна поддръжка.
Според най-новото социологическо изследване на Центъра за политически проучвания към Университета в Коста Рика, за претендента на партия "Национално възобновление " Фабрисио Алварадо, отстояващ обичайните полезности, са изразили подготвеност да гласоподават 16,9 % от гласоподавателите, а за най-близкия му противник Антонио Алварес Десанти от партия "Национално избавление " - 12,4 %.

Трети в допитването е претендентът на ръководещата партия "Гражданско деяние " Карлос Алварадо Кесада с 10,6 на 100, а четвърти с 8,6 % е Хуан Диего Кастро от групировка "Национална интеграция ". Пети с едвам 0,4 % е Родолфо Писа от партия "Социалхристиянско единение ".

Четири дни преди изборите 36 % от гласоподавателите не бяха решили за кого да гласоподават. За победа са нужни минимум 40 % от гласовете. Ако никой от претендентите не получи такава поддръжка в първата неделя на април ще се състои втори тур.

Президентът на Коста Рика Луис Гийермо Солис прикани сънародниците си да гласоподават. През 2014 година той завоюва безапелационна победа, подсилен на втори тур от 78 % от гласувалите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР