В конституцията няма изписана думата обединител, президентът олицетворява единството на

...
В конституцията няма изписана думата обединител, президентът олицетворява единството на
Коментари Харесай

Президентът Радев: Хората ни благодарят, че вече не ги мачка...

В конституцията няма изписана думата обединител, президентът въплъщава единството на нацията, единството е към правила, правова страна, към това да следваме ясно визия за България, само че не да преследваме инакомислещи, само че не обединяване към ин хаус поръчки. Това съобщи президентът Румен Радев на дебата довечера.

Президентът не е политически безпристрастен, има ясно решение на Конституционен съд, президентът има право и е задължен да има мнение, политическа оценка и политически изказвания, които в продължение на 5 година аз правех. В момента на рецесия президентът би трябвало да вземе отношение, сподели Радев.

Рашков е назначен за длъжностен министър, не ми е шеф щаб. Министерство на вътрешните работи работи само по сигнали. Това, че се притискат купувачите на гласове и някои го възприемат като принуда, е за тяхна сметка. Отдавна обикалям страната, жив и здрав, от дълго време съм слязъл от облаците, в непрестанен контакт съм с хората. Хората споделят благодарим ви, че престанаха да ни мачкат, с цел да купуваме гласове, сподели Радев.

За плана на конституция, Радев напомни, че имаше подобен, импортиран от ГЕРБ.

„ Той беше позор за правото, той беше непризнат незабавно, моят план, той е на огромен екип от хора, част от академичната общественост на СУ също взе участие, Неправителствени организации, специалисти, жители. Този план няма плашещи постановки за демокрацията, този план стартира от гражданските права, има потребност от разширението им, достъп до конституционно правораздаване, разширение опцията на жителите да вземат участие в законодателен развой. Очаквам основаване на стабилно парламентарно болшинство и ще внеса плана си за конституция в Народното събрание, добави Радев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР