В колонията на къдроглавите пеликани в "Сребърна" се излюпиха пеликани,

...
В колонията на къдроглавите пеликани в "Сребърна" се излюпиха пеликани,
Коментари Харесай

Излюпиха се пеликани в "Сребърна"

В колонията на къдроглавите пеликани в "Сребърна " се излюпиха пеликани, следени посредством системата от видео камери, оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе. Най-напред с потомство са се сдобили птиците на наколните платформи, само че дребни има и в гнездата, построени на тръстиковия остров.

Това е третият, този път сполучлив, опит на предпазените птици за основат потомство. Независимо, че заради неподходящи метеорологични условия при започване на годината и нападението на дребни хищници гнездовият интервал беше нарушен, пеликаните са съумели да построят още веднъж гнездата си. При инспекция в колонията през април са открити 70 гнезда с по две яйца и 11 - с по едно. Експертите считат, че има задоволително време новоизлюпените да пораснат и укрепнат и да се причислят към ятата при миграция на типа.

Сега в колонията на къдлоглавите пеликани се следят и розови пеликани и лебеди.

Нивото на водата при огромно водно огледало е 315 сантиметра Всички шлюзове са затворени след понижаването на водите на река Дунав. Езерото в "Сребърна " е захранено със свежи води. Заради удобното време е настъпило раздвижване и в колонията на чаплите.
Обстановката е спокойна. При обходите не са открити нарушавания на режимите в "Сребърна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР