В коалицията няма напрежение заради продължаващите вече няколко седмици обвинения

...
В коалицията няма напрежение заради продължаващите вече няколко седмици обвинения
Коментари Харесай

Нинова: Коалицията не се клати заради горите, Дунчев е неуравновесен

В обединението няма напрежение поради продължаващите към този момент няколко седмици обвинявания от депутата от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев за схеми при назначения в горските стопанства, за което той упреква министъра на земеделието Иван Иванов от квотата на Българска социалистическа партия. В това уверилидерката на левицата Корнелия Нинова.

" Говорих с Кирил Петков и го попитах дали това е позиция на партията и негова. Той ми отговори, че не е. В обединението нямаме напрежение, на мен ми е задоволителна думата на премиера ", безапелационна беше Корнелия Нинова.

Според нея Дунчев е доста персонално зает, защото е бил претендент за министър на земеделието, само че не е бил определен. Затова той бил наскърбен и изявявал позицията си по-агресивно.

Вчера в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви Дунчев съобщи, че министър Иван Иванов бил част от задкулисието, а заместникът му Атанас Добрев е неговото лице. Именно Добрев бил индивидът, който пускал описи с имена на хора в горските стопанства, които трябвало да се сменят, в това число техните шефове, с цел да се направи място за партийни функционери.

Корнелия Нинова обаче обвърза тази офанзива с всички частни компании, които бяха ощетени с мярката на страната държавните горски стопанства да могат да секат и да продават дърва непосредствено на хората на ниските цени на придобиване.

" По този метод беше отстранена горската мафия, която сечеше безсистемно. Допускам, че нарушени ползи могат да седят зад такава офанзива ", уточни тя. И увери, че на всички длъжности, за които се изисква конкурсна процедура, се вършат състезания и законът не е нарушен нито на сантиметър, обратно на обвиняванията на Александър Дунчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР