В коалицията има диалог, тя е стабилна, категоричен е социалистътБСП

...
В коалицията има диалог, тя е стабилна, категоричен е социалистътБСП
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Санкции срещу Русия не са в интерес на България

В обединението има разговор, тя е постоянна, безапелационен е социалистът

„ Българска социалистическа партия е срещу глобите за Русия, тъй като те не правят работа за България. Получава се по този начин, че при наказания, които съществуваха и досега, България плащаше огромна част от сметката. Трябва да приказваме в един глас, само че България не би трябвало да заплаща непознати сметки. Ние би трябвало да си гледаме националния интерес и съгласно Българска социалистическа партия тези наказания не са в полза на България. По тези въпроси имаме доста твърди позиции, имаме решения на Национален съвет и на Конгрес. “ Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Иван Ченчев в ефира на NovaNews.

“Америка си е повишила вноса от Русия над два пъти по време на наказания, знаем и за съществуването на немски фабрики в Русия по времето на наказания. Така че очевидно за едни може, а за други не “, сподели още той. По думите му това, което се случва в Украйна, няма по какъв начин да бъде утвърдено от никого и левицата твърдо се разгласи срещу войната.

Българска социалистическа партия има своите позиции и по повод натовски войски да идват на територията на България: „ България сега не е обект на някаква опасност от страна на Русия, това ни го споделят всички способени органи. Така че би трябвало да запазим успокоение, сега няма потребност от спомагателни военни сили на НАТО в България. Ако това се наложи ще има диалози, както виждате в 47-ото Народното събрание всеки един въпрос се разисква в Народното събрание “, изясни Иван Ченчев като добави, че в обединението има разговор и тя е постоянна. „ Опитват се да я разклатят с неща, като набиват чеп сред Българска социалистическа партия и “Продължаваме смяната “, само че това няма да се случи. На този стадий ние нямаме разлики във връзка с това по какъв начин да действаме “, безапелационен бе социалистът.

Във връзка със промяната на военния министър Иван Ченчев съобщи: „ Генерал Янев беше квота на “Продължаваме смяната “, той си беше тяхно предложение, тяхна номинация и тяхно предопределение. Българска социалистическа партия не може да показва кой да поставя или кой да маха. Българска социалистическа партия не пази личността на този или оня, само че защитаваше позицията на министър на защитата, каква би трябвало да бъде тя и какви функционалности влизат в нея “, изясни депутатът от левицата.

По думите му новият министър на защитата е експерт, Българска социалистическа партия са подкрепяли всички министри на защитата, които са правили позиции в отбрана на България и ще не престават да го вършат. „ Не е работа на Българска социалистическа партия да се меси в непознати квоти, само че постоянно можем да си кажем мнението “, добави той.

По тематиката с бежанците, които бягат от войната и идват на територията на страната ни Ченчев съобщи, че е нужна интервенция от страна на страната, по тези въпроси се дискутира и ограничения ще бъдат подхванати.

„ Новият бюджет към момента не е влезнал в силата си, по тази причина е належащо всички ограничения да бъдат изпипани “, изясни социалистът като добави: „ Общините също са част от цялата система – през общинските жилища, общежитията, които имат налични, по места текат незабавни поправки, тъй че тези хора да бъдат настанени, приказва се за храноден, приказва се за 40 лева в туризма. Въобще ограничения, които да работят и всички, които бягат от войната, да получават едни естествени условия в страната ни. “

Ченчев изясни, и че обстановката всеки ден се мени, по тази причина не може да се създадат точни планове какъв брой ще дойдат, само че по този начин или другояче колкото и да са, българската страна ще обезпечи условия на тези, които желаят да останат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР