В коалиционното споразумение да се запише, че една година преди

...
В коалиционното споразумение да се запише, че една година преди
Коментари Харесай

НА ЖИВО Важни стъпки преди въвеждане на еврото поискаха от п...

В съдружното съглашение да се запише, че една година преди приемане на еврото в България да има разяснителна акция. Тя би трябвало да е съобразена с възрастовите особености на хората, а не да е една за всички. Това предложи топ финансистът на Има Такъв Народ Любомир Каримански на днешните договаряния за кабинет на тематика " финанси ".

Каримански оглавяваше Комисията по бюджет и финанси в последното национално заседание.



Има Такъв Народ желае още в съдружното съглашение да се запише, че курсът, по който ще стане приемането на еврото, ще е в съотношението, при което сега левът е закрепен за него. Целта е да не се позволява опция да се разискват въобще други равнища, акцентира финансистът.

Партията упорства през бюджета да не се разпределят повече от 40% от Брутният вътрешен продукт - както е записано и в Закона за обществените финанси. А също по този начин - остатъците в бюджетите да се разпределят не с решения на държавното управление, каквато процедура бе наложена от кабинетите на Бойко Борисов, а с решение на Народното събрание.

Партията на Слави Трифонов предлага фамилно подоходно облагане, което включва и помощи по отношение на броя деца. Има Такъв Народ желае необлагаем най-малко на приходите, който да е % от междинната заплата.

Обвързване на оптималния застрахователен със междинната работна заплата, а не да се дефинира административно, гласи друго предложение на Има Такъв Народ. В Европа това всекидневно е 1-2 пъти над размера на междинната заплата.

Експертите на партията на Слави оферират прагът на наложителна регистрация по Данък добавена стойност да се покачва на стъпки до достигането на оптималния размер, очакван в инструкция на Брюксел от 165 хиляди лева

ИНТ също поддържа концепцията ставката на Данък добавена стойност за някои съществени храни да се понижи, само че за кои тъкмо артикули би трябвало обособен диалог. В момента в дребната потребителска кошница има 140 продукта. Според партията това ще докара и до изсветляване на бизнеса и ще компенсира понижените доходи от Данък добавена стойност в този бранш.

Отпадне на налог " уикенд " и на данъка върху лихвите по депозитите, желае още Има Такъв Народ. За разлика от Българска социалистическа партия, които желаят нарастване на недостига, финансовите специалисти на Трифонов са безапелационни, че бюджетът би трябвало последователно да се балансира и по тази причина партията предлага бюджетният недостиг за 2022 година да е най-много 3-3.5%, а в границите на мандата на идващото държавно управление да се сведе до 1.5%.

Деляна Иванова от Има Такъв Народ разгласи и че е значимо да се усъвършенства работата на Национална агенция за приходите като освен се усъвършенства събираемостта на налозите, само че и да се форсира срокът на инспекциите и да се уеднакви практиката на регулиране.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР