В китайските медии се появи огромно количество материали за фалшификатите,

...
В китайските медии се появи огромно количество материали за фалшификатите,
Коментари Харесай

Войната беше дадена в услуга на фалшивата пропаганда

В китайските медии се появи голямо количество материали за фалшификатите, които Съединени американски щати популяризират по света по отношение на украинската обстановка. За кръгло число са посочени 10 имитации, освен това с особености: всички те имат нещо общо с Китай, т.е. за това какво и за какво Пекин споделя и прави, каква позиция по принцип заема във връзка с украинския спор.

Статията опровергава тези имитации един по един. В чисто китайски жанр: обстоен, обстоен, с връзки към американски и други изявления. Дълго ще изброяваме всички 10, по тази причина дано разгледаме най-малко две.

Фалшификат номер три (по списъка): “Китай оказва помощ на Русия да популяризира дезинформация, че Съединени американски щати държат биологично оръжие в Украйна”.

О, става известно, че е дезинформация? И китайците разгласяват своето досие за това кой какво е споделил по тази тематика. Например, че не Съединени американски щати като цяло, а Министерството на защитата управлява 336 биологични лаборатории в 30 страни, само че това сме го чували. Но фактът, че през ноември 2021 година Съединените щати намерено признаха съществуването на 26 такива лаборатории в Украйна (на срещата на страните по Конвенцията за биологични оръжия), или фактът, че през март тази година Пентагонът към този момент призна съществуването на 46 лаборатории под негов надзор там, към този момент е по-интересен. Дори единствено тъй като има връзки към източници: първи и втори. Дезинформация викате?

Е, и по този въпрос са изброени всевъзможни дреболии, като детайлности за американско-украинските съглашения, в това число обстоятелството, че Украйна се задължава да не разкрива на никого „ сензитивна “ информация по тази тематика. Също и с линк. На фона на тази публична информация всичко останало, в това число добре познатите речи на Виктория Нюланд пред Сената или някогашните американски биологични акции в Корея, Сирия или Ирак, са дреболии.

Сега фалшификат номер девет, дефиниран от американците по следния метод: „ Китай прави неточност, като не поддържа глобите на Съединени американски щати против Русия “. Значи той бърка и се оказа „ от неверната страна на историята “? И Пекин освен напомня добре известното – че „ 233 суверенни страни и територии “ не са се включили към глобите, а популацията на тези във връзка с глобите на Запада е 6,5 милиарда против 1,1 милиарда. Тук е подбрано и положително досие за всевъзможни изказвания по света по тази тематика, в това число и американски, за съществуването на 9400 наказания (не единствено против Москва), които самите американци не могат да схванат и даже не се пробват, а това е публично. И по този начин, кой прави грешката?

Лесно е да се види, че в това монументално досие китайската агитация бомбардира даже не изцяло фалшификациите, а по-скоро нормалните и досадни точки на американската агитация по „ украински” (по-точно антируски) тематики. Фалшификат е дума, която позволява както опция, по този начин и неточност. И в този случай има система. Целенасочено, досадно повтаряне на всички вероятни платформи на една и съща очевидно подправена теза. И е елементарно да се види, че въпросът тук не се лимитира до 10 точки, просто Китай, повтаряме, е избрал това, което го визира. Но западната пропагандна машина е в пъти по-мощна.

Тук има освен учудване от мащаба на американската пропагандна дезинформация, която руснаците усетиха безусловно от първите часове на специфичната интервенция. Въпросът даже не е в неговото количество, а в качеството на протичащото се. Например, какво ще кажете за тази мисъл: по-рано, през всички столетия, пропагандата (включително фалшивата) беше позната, съвсем неизбежна част от войната, само че тя служи на войната, военната победа, заема подчинено състояние пред нея. И в този момент чувството е, че самата война се води на първо място, в случай че не и извънредно, като спомагателна интервенция за пропагандата.

Всъщност, в случай че приказваме за класиката на военните интервенции, тогава масата от всичко, което украинската страна прави, като цяло е необяснима от позиция на някаква разбираема военна цел. Например, систематичното заличаване на хора дружно с цялата инфраструктура на човешкото битие на тяхна територия - това може да стане или в случай че смятате, че тази територия не е ваша, а просто враждебна, или тези диви дейности се подхващат единствено с цел да се сътвори картина на опустошения и зверства, представяйки ги за дело на съветската страна (най-вероятно и едното и другото).

Да, само че това несъмнено лишава Украйна от териториите, където това се случва. Така че в края на краищата тя води война не за свои лични, а поради изцяло разнообразни ползи.

Да приемем, че всяка война е тестване за някакво ново оръжие. И в този момент се ревизират границите на успеваемост на гигантския уред за осведомително угнетяване на своето и непознато население. Качеството на пълненето на тази машина от неистини, явно, няма значение: работи извънредно елементарен принцип - " анти-факт ". Реалната картинка се изкривява до цялостна диаметралност. Основното нещо е качествено да се изолират допустимо най-вече хора от всякаква информация, друга от нужната.

Изпитанието минава с друга степен на триумф. Същите тези 1,1 милиарда западняци, упоменати нагоре, са несъмнено изолирани, други отзиви обаче, даже и там, стават все по-шумни. Но Китай сполучливо и нападателно се бори с фалшификатите по целия свят, като знае доста добре, че някои от тях са ориентирани против него.

Макар и какво общо има Китай с Украйна? Няма значение. В Пекин и освен там от дълго време са видели, че Китай ще бъде отговорен, без значение от обстоятелствата и действителността. Следователно в осведомителната война тази страна работи интензивно на наша (и своя) страна. Понякога се минава към поезията - да вземем за пример тези редове:

По крайбрежията на Яндзъ маймуните стенат непрекъснато.

Така че моята лодка радостно мина 10 хиляди версти.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР