В Киев се прехвърлят допълнителни зенитно-ракетни комплекси Пейтриът“. Те се

...
В Киев се прехвърлят допълнителни зенитно-ракетни комплекси Пейтриът“. Те се
Коментари Харесай

Русия взе мерки. Защо украинските военни започнаха да крият „Пейтриът“?

В Киев се трансферират спомагателни зенитно-ракетни комплекси „ Пейтриът “. Те се появиха в Украйна преди шест месеца и към този момент могат да се обобщят някои резултати. Как ВСУ употребяват скъпи американски системи за Противовъздушна отбрана?

" Само той може да се оправи "

В края на ноември немският дипломат в Киев Мартин Йегер удостовери, че през зимата Киев ще получи система „ Пейтриът “ от Берлин. Очевидно става дума за една батарея: команден пункт, радарна станция и до осем пускови установки. ВСУ към този момент разполагат с най-малко две такива батареи.

Но това очевидно не е задоволително. Зеленски изиска 50.

" В момента това е единствената западна система за противовъздушна защита, която може да работи против балистични ракети като " Искандер " или " Кинжал ", изяснява военният наблюдаващ и създател на уеб страницата " Военна Русия " Дмитрий Корнев. " Въпросът е и с каква успеваемост “, добавя той.

Американските системи за Противовъздушна отбрана принадлежат към по този начин наречената обектова противовъздушна защита. Тоест пазят съответен имобилен обект. Известно е, че една батарея е в Киев. Има разнообразни догатки за това къде са другите. Една от версиите е летището в Староконстантиновка, откъдето изхвърчат украинските Су-24 с крилатите ракети „ Сторм Шадоу “ и „ Скалп “.

Друг вид е Одеса. Там има огромен транспортен възел, през който се изнася зърно и се получава оръжие. „ Блумбърг “, апропо, заяви, че Германия има намерение да даде на Украйна системи за Противовъздушна отбрана, с цел да прикрие превозването на зърнени култури.

Танц с " Кинжали "

Говорителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат сподели, че се допуска, че „ Пейтриът “ може да смъкна 15 хиперзвукови „ Кинжала “ по едно и също време. Не даде никакво удостоверение.

Освен това той твърди, че на 13 май украински екипаж на американска система за Противовъздушна отбрана е блъснал няколко съветски военни самолета над региона на Брянск. Руското министерство на защитата не знае нищо за това.

" Не е ясно по какъв начин в този случай могат да бъдат употребявани доста обемистите " Пейтрът ", споделя Корнев. " Тази система би трябвало да бъде доставена на обекта, разгърната, готова за бойна работа. Трябва да се положат кабели, да се пуснат спомагателни енергийни елементи обособени ремаркета. Немският „ Ирис-T “ е доста по-мобилен. "

Американската система за Противовъздушна отбрана не е предопределена за бързи придвижвания. Обикновено стои няколко дни от една позиция.

" Следователно, авиацията или галактическото разузнаване могат да го засекат. След това - удар, който евентуално се е случил покрай Киев през май ", отбелязва специалистът.

Според съветското министерство на защитата близо до украинската столица многофункционална радарна станция и пет пускови установки „ Пейтриът “ са били „ ударени и унищожени “ от „ Кинжал “. Съединени американски щати признаха вредите, само че не и че са сериозни.

Експерти, в това число западни, показват: колкото и добър да е „ Пейтриът “, той е уязвим. Като всяка система за противовъздушна защита, при включване на радарната станция системата за Противовъздушна отбрана се демаскира. И в случай че в този миг във въздуха има и летящ радар, и щурмови аероплан с хиперзвукови ракети, офанзивата ще бъде ефикасна.

Както и да е, от май, съгласно самите украински военни, „ Патриотите “ не са свалили нито един съветски аероплан.

" Най-вероятно нашето командване е подхванало някои ограничения, с цел да предотврати този тип офанзива. Може би е било допустимо да се обезпечи повече или по-малко непрекъснат надзор на самолета за радарно разкриване и ръководство на далечни дистанции A-50. Или са въвели повече ред в организацията на полети. Всеки проблем се взема решение сложно ”, счита Корнев.

" Имат потребност от повече такива "

Днес в Киев не рискуват да реалокират на фронтовата линия освен „ Пейтриът, “ само че даже и танкове Ейбрамс - пазят скъпата американска техника.

А съществуващите системи за Противовъздушна отбрана и ракети към момента са незадоволителни - даже и с нови доставки. Това е вторият главен минус на американската система за Противовъздушна отбрана.

" Високата цена води до дефицит на количество. Това се отнася както за самите комплекси, по този начин и за боеприпасите ", прецизира Корнев.

В същото време тези страни, които в действителност биха могли да споделят с Киев неповторими за Запада системи за противовъздушна защита, не бързат да го създадат.

Говорим на първо място за производителя - Съединени американски щати, само че освен за тях. През юни стана известно, че Полша ще похарчи 15 милиарда $ за закупуване на 48 ракети-носители. Това са към осем акумулатори. Не се възнамерява нито един от тях да бъде трансфериран в Украйна.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР