В Киев и във всички региони на Украйна отново бе

...
В Киев и във всички региони на Украйна отново бе
Коментари Харесай

Нови руски удари по Запорожието, Русия обвини Киев за обстрела в Донбас

В Киев и във всички райони на Украйна още веднъж бе оповестена въздушна паника. Това оповестиха каналът Telegram на киевската администрация. Украински медии оповестяват за нови детонации в следеното от Киев Запорожие. Няколко часа по-рано Анатолий Куртев, секретар на градския съвет на Запорожие, заяви, че в града са развалени инфраструктурни уреди и е избухнал пожар. Освен това очевидци в обществените мрежи оповестиха за детонации в градовете Кривой Рог и Никопол.

Както сподели Алексей Кулеба, ръководителят на администрацията на Киевска област, в канала си в Telegram, „ осъществено е ракетно нахлуване против един от регионите на Киевска област, само че жертви няма “. 

В същото време Русия упрекна Украйна за обстрел в Донецка област, при който има починали. 

„ Ще върнем мира и ще осигурим на страната историческа победа “, съобщи в следващото си послание президентът Володимир Зеленски.

" Вижте какъв брой смутен е врагът! Чуйте и по какъв начин задават въпроси на ръководителя на тези терористи, когато той въпреки всичко излезе пред хората. Да, те към момента разполагат с хора, които да хвърлят в офанзива, имат оръжия, ракети и дронове, само че нямат шансове и няма да имат, тъй като Украйна напредва ".

Зеленски увери, че Украйна сполучливо възвръща енергийните си уреди след масираните съветски удари и прикани сънародниците си да пестят ток в интервалите на най-голямо ползване.

Съединени американски щати отново изпращат военна помощ за Украйна, ще постановат и наказания за доставяне на Русия с муниции
Междувременно Съединени американски щати отпуснаха на Киев нова военна помощ от над 700 милиона $. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР