В Каталуния по едно и също време избухнаха три горски

...
В Каталуния по едно и също време избухнаха три горски
Коментари Харесай

В Каталуния по едно и също време избухнаха три горски пожара

В Каталуния едновременно избухнаха три горски пожара , които обгърнаха повърхност от 1100 хектара и принудиха испанската самостоятелна област да ангажира огромна част от ресурсите на пожарната си работа, съобщи ДПА.

В гасенето на пожарите се включиха професионални екипи, както и екипажи на хеликоптери, безпилотни самолети и специфични военни елементи.

Пламъците се популяризират в район със слаби превалявания, който е в разгара на гореща вълна. Силните ветрове също подхранват пожарите.

Най-голяма паника провокира п ожарът в Артеса де Сегре , на към 130 километра северозападно от Барселона. Той е почнал през вчерашния ден и към този момент е обхванал към 500 хектара гориста околност. Пожарникарите се притесняват, че в случай че не го спрат, той ще се популяризира в долината Сегре и може да унищожи до 20 хиляди хектара гори.

Земеделците в района бяха призовани да излязат със своите трактори, с цел да изкопаят изкопи, които да послужат за противопожарни загради.

Други два по-малки пожара са регистрирани в Корбера д'Ебре и Кастеляр де ла Рибера . Всеки от тях е унищожил по към 300 хектара горски площи.

Испания е мощно наранена от извънредно ранна и продължителна гореща вълна, като тази седмица в огромна част от страната температурите варират от35 до 40 градуса по Целзий.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР