В късния съботен следобед в „Пирогов” пристигат първите ранени. Детският

...
В късния съботен следобед в „Пирогов” пристигат първите ранени. Детският
Коментари Харесай

Кои са лекарите, помогнали на пострадалите край Своге

В късния съботен следобяд в „ Пирогов” идват първите ранени. Детският анестезиолог-реаниматор доктор Благомир Здравков посреща част от тях. От колите за спешна помощ вадят по няколко потърпевши.

„ Когато си в епицентъра на подобен случай и си на първата линия по обслужването на тези пациенти си много лишен и обран откъм страсти. Ден-два по-късно се замисляш за самата покруса на хората, за това по какъв начин се е случило”, споделя той.

Д-р Здравков остава на работното си място 15 часа и поради нареждането на шефа, и поради персоналния морал.
„ Когато има подобен случай, или тежък пациент, или каквото и да е, сътрудниците не чакат специфични указания, овъзмездяване или благодарности, тъй като тук нашето наличие е необходимо”, споделя Здравков.

Във Военномедицинската академия за минути са обезпечени условия да одобряват сред 5 и 8 души в сериозно положение.
Световрачене скърби за починалите при злополуката край Своге Днес беше отслужена панихида в памет на починалите, измежду които има и едно дете
„ При такива катастрофи нормално се чакат голям брой закрити контузии, които засягат повече от една анотомична област и това води до доста тежко състояние”, разяснява проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА.

Очакванията на лекарите се оправдават – единият потърпевш е с тежки контузии и незабавно претърпява къса интервенция за възобновяване на дишането.

Всеки, който желае може да помогне с даряване на кръв за потърпевшите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР