В картините ми жизнеността на колорита, веселите, понякога шеговити приказки

...
В картините ми жизнеността на колорита, веселите, понякога шеговити приказки
Коментари Харесай

Приказно илюзорният свят на Мариана Калъчева

" В картините ми жизнеността на колорита, радостните, от време на време шеговити приказки от антропоморфен темперамент, въздушните истории с балони, танци с птици, феи или котки са главно средство за връзка с наблюдаващия.
Въздухът е движещата " закваска " в сюжетите. Там всички летят, постоянно има небе и перести облаци. Понякога небето е розово, различен път е тюркоазносиньо или веронезено. Нощта постоянно е обсипана със звезди и новолуния. Библиотеката на дребни четящи деца се рее в сюрреалистична амалгама от хвърчащи книжки, розови облаци и руси момичешки плитки, а нишата на някой скътан пантоф прави заслон на сгушеното птиче.
Идеята ми с тази галерия е да накарам всеки от нас да огледа тук и в този момент, да завърши с времето най-малко за малко и да остане в сегашното, в безтегловността. Нека да полетим в тази безвременна парченце от време и да си спомним какви сме били и какво можем да реализираме в този момент. "
Това споделя Мариана Калъчева, чиято галерия живопис " Времепространство " е подредена в изложба " Възраждане " в Пловдив до 12 януари 2024 година
" Мариана, която от години живее, твори и демонстрира изкуството си по света, най-сетне е в галерията, от която потегли пътят й, споделя галеристката Краси Алексиева. Прекрасна рисувачка, художничката ни отнася в приказно илюзорния свят на своите картини, с цел да осмислим приказките в прекомерно закоравелия ни реален живот. Красотата, поезията, мечтанието ще ни накарат да се повдигнем на пръсти и да усетим копнежа в сърцата си! "
Мариана Калъчева живее в Съединени американски щати и нейни произведения може да бъдат открити в доста частни, градски и корпоративни сбирки от Калифорния, Ню Йорк и Маями в Съединени щати до Монако, Франция, Испания, Австрия, Тайван, Португалия, Италия, България, Белгия и Турция.
Завършила е магистърска степен по графика и педагогичен профил - Методология в образованието по изобразително изкуство в АМТИ в Пловдив. Между 2010 и 2016 година живее в Ница, Франция, а по-късно се реалокира в Батън Руж, Луизиана, Съединени американски щати. Мариана работи като професионален художник повече от 25 години. Има 19 независими и над 200 групови изложения по целия свят. Намира ентусиазъм в пътуването и откриването на нови незнайни култури.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР