В карловското селце Климент живее българинът Христо Недялков. Битува сам

...
В карловското селце Климент живее българинът Христо Недялков. Битува сам
Коментари Харесай

БЛИЦ TV гостува на българина Климент войвода: Ето защо е избрал да живее в България

В карловското селце Климент живее българинът Христо Недялков. Битува самичък там, само че посреща екипът на БЛИЦ TV с кафе, варено на пясък, черпи ни със сладко от рози и с богатства усмивка споделя по кое време най-вече е почувствал българщината в себе си.

Мъжът, който всички в околията познават като Климент челник, в действителност е от Карлово. Било от дълго време, когато отпътувал за чужбина и работил там няколко години с ясното схващане, че не желае постоянно да е бежанец. Точно там, надалеч от Родината, стартира да изпитва голяма носталгия по нашето, по родното.



Връща се и избира да купи съща в Климент. В двора му има водно колело, котел за варене на розова вода, геран, а към него насята лавандула. В другата част на двора Христо отглежда самичък рози, а оранжерията с домати и краставици е засята поради концепцията да има еко артикули на масата, когато на посетители му дойдат бойни приятели и си сипят по една люта ракия.



Нощем домът на Климент челник свети в бяло, зелено и алено. Дома му гордо се вее лично знаме и личен герб, изобретени от него. От няколко години Христо Недялков е член на Националното съдружие „ Хайдути “.

Мъжете от цялата страна, събрани с концепцията да съхраняват българското и да го възраждат, обикалят учебните заведения, описват на децата на националните ни герои, демонстрират им достоверни оръжия и носии, а очите на малчуганите блестят и те попиват всичко, пресъздадено от патриотите. Именно тогава Христо се снабдява с прозвището Климент челник.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР