В кариерата на всеки професионален футболист идва миг, в който

...
В кариерата на всеки професионален футболист идва миг, в който
Коментари Харесай

10 щури причини един футболист да прекрати кариерата си

В кариерата на всеки професионален футболист идва момент, в който би трябвало да се откаже от спортна активност и да премисли нещата в живота си.

В някои прелюбопитни случаи обаче, футболисти поставят завършек на кариерата си много преди залеза на физическите сили.

По най-невероятни аргументи.

GONG.BG при показва 10 такива щури случая.

Карлос Роа, 30 години

Причина: Да се готви за края на света

Аржентинският вратар спря с футбола на 30 години - страхотна възраст за поста му. Звезда в родината си, притежател на Купа Либертадорес, на КОМНЕБОЛ. С доста триумфи и в Майорка в Испания, даже №1 измежду вратарите в страната.

Но на 30 години, Роа попада под въздействието на протестантската Църква на адвентистите от седмия ден. Започва да има вяра в наближаващия завършек на света и поставя точка на кариерата си... с цел да се готви за настъпването му.

След като този край не настава, съгласно упованията на църквата, Карлос взема решение да се върне към футбола. С едно изискване - да не играе в събота. Той не съумява да се наложи в Майорка, отива в Албасете, а през 2006-та свършва с футбола за последно във втора дивизия в родината си.

Роа е диагностициран с рак, с който съумява да се пребори, и в този момент е треньор на вратарите в Гуалдалахара.

Пабло Освалдо, 30 години

Причина: Да става DJ

Пабло Освалдо смени 12 клуба в кариерата си - от аржентинския Уракан до торинския Ювентус. “Ако не се забавляваш с излизането си на терена, към този момент си изгубил,” споделя той в изявление за GQ.

На 30-годишна възраст Освалдо просто отхвърли всички предложения и реши да се занимава с музика.



Алексей Зуев, 30 годишен

Причина: Да става текстописец

Историята на Освалдо може да е типична за латиноамериканците, само че малко изненадващо сходен образец намерихме и в Русия. Вратарят Алексей Зуев бе част от Спартак Москва в много сполучлив интервал за отбора и даже записа мачове в Шампионската лига. Действията му отвън терена обаче провокираха повече интерес. Той напусна Спартак след гръмък скандал, откакто заплаши чиновник на бензиностанция с револвер. Зуев скитал няколко сезона в долните съветски дивизии, само че предпочел най-после да стартира да написа песни и трансформирал това в кариера. Той в действителност към момента играе футбол – плажен, отново за Спартак.

Хидетоши Наката, 29 години

Причина: Да си отвори ресторант

Хидетоши Наката е един от пионерите на японските легионери в Европа. Той минава в края на 90-те в Италия, има купа с Рома, Купа на Италия с Парма, а по-късно се пробва да пробие и в Англия. Там обаче осъзнава, че това върви с тежки тренировки, внимание от медиите, подписи за почитателите. На 29 години той просто споделил край, с цел да стартира да развива персонално ресторантьорски бизнес, а по-късно се впуска и в стилния бизнес. Има лична марка саке.

Иван Саенко, 27 години

Причина: Да си харчи „ почтено извоюваните пари “

Един от най-хубавите съветски футболисти дълго време игра в Германия, по-късно от Спартак потегли проваляне. Клубът пробва го продаде поради проблеми с алкохола, само че никой не желае да го купи. Така в един безоблачен ден той решил да се занимава със следното – да си харчи парите...

И до момента в който Саенко твърди, че става дума за почтено извоювани пари, наскоро той бе извикан като очевидец по престъпно дело за нелегално асимилиране на 329 милиона рубли...

Джонатан де Фалко, 27 години

Причина: Да стартира кариера в гей-порно промишлеността

В разгара на кариерата си белгийският футболист напусна Расинг Мехелен, с цел да стане първо стриптийзьор, а по-късно и да се снима във филми за възрастни. Артистичният му псевдоним е Стани Фалконе.

„ Навремето си имах и другарка, само че напоследък, преди да завърша кариерата си, се срещах с мъже. Те постоянно са ме вълнували повече, от 20-годишен вървя по гей-клубове, поддържам връзка с такива хора, какъвто съм и аз. Заради футбола не можех да го разгласявам. Този тип спорт не е подготвен за открити гейове, и до в този момент срещаме малко приемливост “, описа някогашният бранител. отмечал бранител.

В новата си специалност Де Фалко се радва на задоволително триумфи – през 2011-ва година даже получава премия за Най-добър новобранец в промишлеността.

Егор Лугачьов, 27 години

Причина: Да стане коафьор

„ Украинският Бекъм “ - по този начин назоваха полузащитника в родината му. Той инцидентно или не, също минава в Спартак Москва, откъдето потегля пътят му настрана от футбола.

Лугачьов не се постанова в Москва, връща се в Украйна, където рита в трета дивизия.

Това обаче не го удовлетворява и той взема решение да се впусне в друго занимание.

Той е към този момент топ мъжки фризьор, профилиран бръснар.

Миленко Ковачич, 25 години

Причина: Влиза в сектата на Харе Кришна

Един от най-големите гении на хърватския футбол, именуван Синът напразно. На 22 години към този момент е първенец с Динамо Загреб, а по-късно минава в Бреша.

Той обаче е член на фракция, кришнар, от Харе Кришна и през 1998 година поставя ненадейно завършек на футболната си кариера. „ Вече не изпитвам предпочитание да играя футбол. За да изляза на терена от мен се желае да демонстрирам завист, която аз нямам. Искам да се посветя на земеделие, на скотовъдство и молебствия. Не съм нападател. И може би в никакъв случай няма да бъда, “ споделя тогава Ковачич.

Той се връща в Хърватия и пробва да живее по гореописания метод, само че осъзнава, че футболът доста му липсва. Опитва се да възроди кариерата си, даже играе малко в Израел.

През 2005 година умира в злополука, разбивайки се с мощния си мотор край Загреб.



Алексей Сапогов, 25 години

Причина: Не съумява да премине в Ювентус

Сапогов е много смехотворен случай в Русия. Известен повече с високопарни изявленията, кавги и прекосяване от клуб в клуб, в сравнение с с футбола си. Непрекъснато си „ реди “ прехвърляния в чужбина, само че не съумява най-после да получи даже контракт от съветските нискодивизионни отбори, където върви на проби.

Накрая афишира, че поради провален трансфер в Ювентус, поставя точка на кариерата си...
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР