В кампуса на Североизточния университет в Бостън късно във вторник

...
В кампуса на Североизточния университет в Бостън късно във вторник
Коментари Харесай

Пакет избухна в кампуса на Североизточния университет в Бостън

В кампуса на Североизточния университет в Бостън късно във вторник избухна пакет , а от образователното заведение оповестиха, че един чиновник е получил леки пострадвания, съобщи Асошиейтед прес.

Властите оповестиха, че различен недоверчив пакет е бил открит наоколо до прочут музей на изкуствата, а ФБР оказва подпомагане при следствието.

Полицията е била известена по-рано вечерта за два подозрителни пакета, единият от които е избухнал. Бостънският сапьорски екип е обезвредил втория пакет покрай градския Музей на изящните изкуства, който се намира в покрайнините на кампуса на Североизточния университет.



Властите отхвърлиха да дадат повече детайлности, само че представителят на Североизточния университет Шанън Нарги съобщи в изказване, че незнаен чиновник на университета е получил леки пострадвания на ръката при детонацията.

Малко преди 19:30 ч. полицията се е събрала в кампуса, а университетът е помолил студентите, които се били събрали на вечерен урок по публицистика, да се изтеглят от постройката.

Североизточният университет е частен университет в центъра на Бостън. Началникът на полицията в университета Майкъл Дейвис съобщи пред кореспонденти, че кампусът е обезопасен. Бостънската полиция не заяви дали са открити други подозрителни пакети.

Харвардският университет и Масачузетският софтуерен институт, които се намират от другата страна на река Чарлз, разделяща Бостън от Кеймбридж, обявиха, че усилват патрулите в кампусите си като защитна мярка и приканиха студентите и преподавателите да оповестяват за всичко съмнително.

През 2013 година две бомби, сложени покрай финала на Бостънския маратон, убиха трима фенове и раниха над 260 души, напомня АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР