В качеството си на основен фактор в процеса на електрификация

...
В качеството си на основен фактор в процеса на електрификация
Коментари Харесай

CITROËN ë-C4 И ë-C4 X ДОПЪЛВАТ ПРОДУКТОВАТА ГАМА С НОВ ПО-МОЩЕН ДВИГАТЕЛ

В качеството си на главен фактор в процеса на електрификация на C-сегмента от пазара със своите два модела ë-C4 и ë-C4 X, марката Citroën предлага нова композиция от електродвигател и акумулаторна батерия при тези два модела.

Това ново предложение съчетава новия електродвигател с мощ 115 кВт (156 к.с.) с новата акумулаторна батерия с потенциал 54 кВтч с нараснала енергийна компактност, с цел да обезпечи повече наслаждение от шофирането и повишен самостоятелен пробег до 420 км в изискванията на цикъла WLTP.

Първоначално това ново предложение ще бъде разполагаем при равнище на съоръжение Shine, допълвайки настоящата версия с мощ 100 кВт (136 к.с.) и самостоятелен пробег до 360 километра като част от устрема към по-високите пазарни сегменти. Тези нови версии ще бъдат на разположние за поръчки от ХХ май на цена от ХХХ евро (вкл. ДДС) за ë-C4 и ХХХ евро за ë-C4 X.

Освен това, в няколко европейски страни, в които преди този момент се оферираше единствено ë-C4 X, Citroën стартира да предлага и бензиновите и дизелови версии, с цел да отговори на характерните условия на фирмените клиенти, както и да обезпечи налична подвижност за частните клиенти, които търсят ценово по- налични версии.

Citroën форсира темпото и укрепва своите позиции с новите, спомагателни оферти в гамата на моделите ë-C4 и ë-C4 X с по-мощен електродвигател и повишен до 420 километра самостоятелен пробег. С внедряването на новата композиция от електродвигател и акумулаторна батерия в гамата на тези два модела, Citroën се трансформира в единствения всеобщ авто производител,
който предлага две допълващи се електрически транспортни средства в C сегмента.

Обогатяване на гамата в С – сегмента
Citroën започва поръчките за версиите на ë-C4 и ë-C4 X с нова система за задвижване с нараснали динамични характерности, която дава опция за реализиране на самостоятелен пробег до 420 км в изискванията на цикъла WLTP. Това удължение на пробега с съвсем 17% спрямо първото потомство се реализира посредством комбинацията от новата акумулаторна батерия с усъвършенствана клетъчна химия и потенциал 54 кВтч и новия по-ефективен и мощен електродвигател, разрастващ 115 кВт (156 к.с.), която обезпечава на клиентите на марката действителни преимущества под формата на повече еластичност и улеснение при пътешестване.

Първоначално новото допълнение в гамата на ë-C4 и ë-C4 X ще се предлага от равнище на съоръжение Shine и по този начин ще добави актуалната гама от електрически модели с мощ 100 кВт (136 к.с.), акумулаторна батерия с потенциал 50 кВтч и самостоятелен пробег до 360 километра. По този метод марката прави ясна стъпка напред и нагоре в разширение на опциите за своите клиенти и осигурявайки им напредничав достъп до електрическа подвижност.

Тези две допълващи се електрически системи за задвижване са в основата на тактиката за електрификация на Citroën, която има за цел да направи прехода към електрически транспортни средства по-лесен и комфортен за феновете на марката. Оборудваните с тях модели споделят една и съща философия - рационален асортимент на потенциала на акумулаторната батерия и обезпечаване на опция за бързо зареждане с мощ 100 кВт, при по едно и също време реализиране на конкурентно ценово позициониране и оптималната еластичност и деловитост при ежедневната употреба.

Това ново електрическо предложение Citroën ускорява и привлекателността на марката в C-сегмента и я нарежда ясно като главен състезател на пазара. На пазарите в няколко европейски страни тези новости са съпроводени и от старт на предлагането на бензиновите и дизеловите разновидности на двата модела за облекчаване на условията на клиентите, търсещи по-достъпни решения за подвижност. Тази стъпка дава отговор и на желанията на мениджърите на избрани компании, които правят оценка високо качествата на C4 X и смятат, че моделът би обезпечил търсената от тях еластичност при употребта на фирмените коли.

Както C4, по този начин и C4 X оферират ярка характерност, несравнимо преживяване за лидера и неговите спътници, както и отлична гама от високоефективни електрически и стандартни системи за задвижване, които ги трансформират в извънредно конкурентоспособно предложение в един от главните пазарни сегменти. Тези техни качества са високо ценени от потребителите и това се отразява както в броя на поръчките, по този начин и в размера на продажбите на двата модела - електрическата версия ë-C4 се подрежда на пето място по продажби в сегмента на компактните модели с електрическо задвижване в Европа, до момента в който бензиновият C4 е трети в ранглистата по продажби в своята категория.

Нова опция за избор на електродвигател с фокус върху успеваемостта
Гамата на ë-C4 и ë-C4 X към този момент включва нова електрическа система за задвижване с продължен самостоятелен пробег, който надвишава психическата граница от 400 километра (в изискванията на смесен WLTP цикъл). Новата композиция от електромотор и акумулаторна батерия са проектирани с необикновен фокус върху повишение на енергийната успеваемост и цялостно оползотворяване на най-новите софтуерни разработки в съответните области.

Ролята на задвижващ елемент се поема от хибридния синхронен електродвигател (HSM - Hybrid synchronous electric motor) с оптималната мощ 115 кВт или 156 к.с., който заменя синхронния електродвигател с непрекъснати магнити. Мощността е нараснала с 15 кВт (20 к.с.) при по едно и също време обезпечаване на високо равнище във връзка с енергийната успеваемост. Новият електродвигател развива оптимален въртящ миг от 260 Нм, които са разполагаем на лидера във всеки миг и обезпечават светкавични реакции и наслаждение от шофирането.

Акумулаторната батерия с 54 кВтч е напълно нова и с 4 кВтч по-висок потенциал от тази на предлаганата сега електрическа версия. Компактният акумулаторен комплект от 102 кафези в 17 модула употребява система за термоконтрол с течно охлаждане/отопление на клетките, термопомпа и общоприета функционалност за бързо зареждане. Изцяло новата клетъчна химия на високоволтовата литиево-йонна батерия употребява друг състав с нараснало наличие на никел - вместо 60% никел, 20% манган и 20% кобалт, съотношението при нея е 80% никел, 10% манган и 10% кобалт. Резултатът от смяната е доста повишение на енергийната компактност и по-дълъг експлоатационен живот.

Всички тези ограничения се отразяват позитивно и на продължителността на самостоятелния пробег, който е повишен със 17% в съпоставяне със съществуващите в гамата електрически версии, достигайки 420 километра в изискванията на смесен WLTP цикъл. В същото време енергийната успеваемост е усъвършенствана доста със намаляване на цената на междинния разход до 14,9 за ë-C4 и 14,8
за ë-C4 X кВтч / 100 км. Освен удължаването на самостоятелния пробег като безспорна стойност, новото задвижване предлага и обилни на практика преимущества в ежедневната действителна употреба от страна на клиентите като да вземем за пример повишаване на пробега в градски условия на придвижване с 30 километра даже при температури, близки до 0°C.

Повишената успеваемост на електродвигателя, оптимизацията на акумулаторната батерия и рекуперативната функционалност за оползотворяване на непотребната сила имат взаимен и главен принос за увеличението на самостоятелния пробег. За повишението на енергийната успеваемост обаче способства и дизайнът на C4 и C4 X:
• Намалените габарити на акумулаторната батерия водят до по-ниско тегло и произлизащият от него по-нисък разход на електрическа енергия за придвижване.
• Времето, належащо за зареждане на батерията е кратко с помощта на опцията за зареждане на правотокови бързозарядни станции с мощ до 100 кВт.
• Включването на общоприети функционалности като термопомпата със датчик за мокрота спомага за оптимално повишение на енергийната успеваемост на отоплението и охлаждането на автомобила.
• 18-цоловите гуми с клас на енергийна успеваемост " A+ " понижават значително съпротивлението при търкаляне и по този метод свеждат до най-малко енергийните загуби посредством търкане.
• Плавно преливащият в задния похлупак непряк контур на C4 X усъвършенства аеродинамиката на каросерията със своята изчистена, динамична линия на покрива.

Въпреки нараствания потенциал на акумулаторната батерия, времето за зареждането й не е по-продължително и това подсигурява лекост и улеснение в всекидневието. Заедно с новия електродвигател на ë-C4 и ë-C4 X се оферират два типа вградени зарядни устройства, които да отговорят най-точно на всички самостоятелни приложения и благоприятни условия за зареждане – общоприетоо устройство за еднофазен ток и мощ до 7,4 кВт и включено в спомагателното съоръжение трифазно зарядно устройство с мощ до 11 кВт. Освен с вградените зарядни устройства, ë-C4 и ë-C4 X могат да се зареждат и на публични бързозарядни станции с мощ до 100 кВт, където възобновяване на заряда до 80% лишава по-малко от 30 минути.

Достъпна, комфортна и спокойна електрическа подвижност
В отговор на условията, които слага модерното всекидневие, настоящата електрическа гама на ë-C4 и ë-C4 X дава опция за ценово налично и уместно за всички типове пътувания решение за електрическа подвижност. Вече са разполагаем два разновидността на електрическо задвижване, които са част от разширението на гамата:
• При равнищата на съоръжение Live, Feel и Feel Pack се предлага композиция от електродвигател с мощ 100 кВт (136 к.с.) и акумулаторна батерия с потенциал 50 кВтч, осигуряващи самостоятелен пробег до 360 километра. Това предложение е чудесно уравновесено във връзка с бюджета и дава опция за пътешестване без стрес на разнообразни дистанции.
• При равнище на съоръжение Shine новият, по-мощен и ефикасен електродвигател с мощ 115 кВт (156 к.с.), акумулаторната батерия с потенциал 54 кВтч и нова клетъчна химия разрешават още повече наслаждение от шофирането, по-дълъг самостоятелен пробег и по-голяма еластичност в ежедневната употреба на моделите.

С новите електрически оферти в гамата, концепцията Citroën`s ë-comfort се трансформира в действителност:
• Плавно придвижване без трептения, без звук от мотора и газове от изпускателната система, допълнено от присъщия за марката Citroën Advanced Comfort, който включва новаторско окачване с меки настройки и извънредно комфортни седалки.
• Спокойно и прелестно шофиране без нужда от превключване на предавките.
• Енергично и динамично държание на пътя с помощта на неотложно наличния въртящ миг от 260 Нм.
• Движение на напълно електрическа двигателна сила с нулеви излъчвания на CO2 и обособяване на други неприятни и нездравословни субстанции, което разрешава свободно и безкрайно шофиране във всички зони с емисионни ограничавания за придвижване.

Допълнително успокоение на потребителите обезпечава и опцията за потребление на отдалечено програмируемите функционалности, налични посредством смарт телефон приложението MyCitroën, което също е огромно облекчение в всекидневието.

Всички типове задвижване на C4 X са разполагаем
Пазарната премиера на C4 X, която обхвана пазарите в цяла Европа, провокира извънредно позитивни мнения от клиентите за цялостното показване на този неповторим кросоувър и неговият извънреден комфорт. Затова някои клиенти, както частни, по този начин и притежатели и оператори на автопаркове, изявяват предпочитание за покупка на ценово по-достъпна версия с ДВГ.

Въпреки че марката Citroën е напълно ангажирана и фокусирана върху осъществяването на прехода към производител на изцяло електрифицирани транспортни средства, ние сме наясно, че част от нашите клиенти са изправени пред растящи разноски и се нуждаят от коли на налични цени, с цел да запазят своята независимост на напредване и самостоятелна подвижност. Ето за какво Citroën реши да даде опция за поръчка и на бензиновите и дизелови версии (PureTech 100 Stop&Start6.4, 6-степеннаръчна трансмисия, PureTech130Stop&Start 6.4,EAT8 автоматизирана трансмисия, BlueHDI 130 Stop&Start 6.4, EAT8 автоматизирана трансмисия). Със своите ë-C4 и ë-C4 X, Citroën е единствената автомобилна марка, която предлага два завладяващи електрически модела в С-сегмента и ще продължи да уголемява своята гама, с цел да отговори на упованията на своите сегашни и бъдещи клиенти.

*Източник: www.citroen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР