В качеството си на място за производство, наличната земя в

...
В качеството си на място за производство, наличната земя в
Коментари Харесай

Местни селяни нарушават плановете на TSMC за изграждането нa фабрика за 1 nm чипове в северен Тайван

В качеството си на място за произвеждане, наличната земя в Тайван е съществено ограничаване за плановете за разширение на производството на полупроводници. Например международният водач в промишлеността TSMC беше заставен да се откаже от концепцията за създаване на нов цех в северната част на острова заради митинги на локалните поданици.

Както изяснява Ройтерс, компанията се е надявала да построи оборудване за произвеждане на 1 nm чипове наоколо до съществуващия софтуерен парк на юг от Таоюан, само че жителите на близките селски региони са се противопоставили на нуждата от пренасяне от региона в името на разширението на индустриалната зона. Сега компанията ще би трябвало да избере друго място за модерното оборудване. Тайванските управляващи са подготвени да окажат подпомагане на компанията по този въпрос, като ѝ оказват помощ да откри земя и да обезпечи инженерна инфраструктура.

Големите софтуерни паркове, в които TSMC към този момент развива своите предприятия се намират в централната част на острова, както и в южната. В последния случай TSMC към този момент построява дружество покрай Каосюн, където ще създава 2 nm чипове. Кметът на обитаемото място съобщи, че регионът разполага с задоволително земя, вода и електрическа енергия, с цел да побере още предприятия за произвеждане на полупроводници. Съоръженията за произвеждане на полупроводници са чувствителни към спирания в доставките на вода и електрическа енергия. Например, по време на суша тайванските управляващи към този момент трябваше да лимитират потреблението на вода от селскостопанските браншове на острова, с цел да подсигуряват, че фабриките на TSMC получават този скъп запас. По време на горещините жилищните квартали в някои елементи на Тайван бяха изправени пред спиране на електрозахранването, защото предпочитано бяха снабдявани индустриалните обекти на TSMC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР