В кабинетите идват хора с причудливи оплаквания, които приписват на

...
В кабинетите идват хора с причудливи оплаквания, които приписват на
Коментари Харесай

Специалист: Хората се паникьосаха от мръсния въздух


" В кабинетите идват хора с причудливи недоволства, които приписват на мръсния въздух. " Това съобщи пулмологът доктор Петър Чипев в коментар за мръсния въздух в столицата и подсети, че човек не прекарва целия ден на открито. Чипев посочи, че четири изпушени цигари дневно имат сходно въздействие върху организма.

Той обърна внимание и на обстоятелството, че е доста значимо да се регистрират стойностите на дребните фини прахови частици, които доближават до алвеолите, до момента в който огромните провокират кашлица и по този метод могат да бъдат изхвърлени от организма. По-рано в студиото на bTV заместни-кметът на София Евгени Крусев напомни, че решението за въвеждане на зелен билет за 28 януари е било взето на база съответните разбори за предишни дни и прогноза за последващи дни.

Прогнозите се вършат след разбор на данните от датчиците на Министерството на околната среда и водите, които наблюдават ежечасно ситуацията. Отделно Столичната община има създадена система и с Българска академия на науките, която предвижда на база климатичните прогнози. Когато се съпоставят тези две прогнози, се взема съответното решение за активиране на обособените ограничения, посочи още Крусев.

За една от ограниченията, планувани от Общината – ограничение навлизането на транспортни средства в централната градска част, Крусев уточни, че в кратковременен проект е планувано обособяването на буферни паркинги в периферията на столицата до съществени пътни артерии. По-устойчивата мярка е построяването на буферните паркинги около метростанциите – " на всички места в крайните станции, където това е допустимо, се построяват буферни паркинги ", уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР