В живота на всеки човек има една личност, която го

...
В живота на всеки човек има една личност, която го
Коментари Харесай

Елмър Хенли и животът със сериен убиец

В живота на всеки човек има една персона, която го трансформира вечно. Елмър Уейн Хенли Джуниър може да каже, че неговият живот се трансформира доста с появяването на Дийн Корл. За младежът, това е един много добър човек, който за първи път не го тормози и дава леговище от всички несгоди, в следствие се разкрива и тъмната страна, която оставя двамата в историята, само че всичко стартира доста по-рано.
Елмър се ражда на 9 май 1956 година и през цялото време не харесва изключително своя татко, който не стопира да го тормози. Алкохолът не е добра компания в фамилията и доста скоро бащата и синът не се обичат изключително.

И когато майката се пробва да избяга от мъченията и ужаса, Елмър към този момент не може да рестартира системата и остава вечно зависим на издевателството. Още по-лошото е, че когато едно момче няма вярната фигура до себе си, която да докара нужното образование и образуването му като мъж. Тази роля се поема от господин Корл. Когато Хенли е изключен от гимназията, стартира да обикаля със своя другар Дейвид Оуен Брукс из квартала. Господата пушат марихуана, пият бири и понякога играят билярд.

Това, което Елмър не знае е, че неговият добър другар Брукс има един доста добър другар – Дийн. Човекът е на 32 години и работи в електрическата компания на Хюстън. Прекарва времето си като продава бонбони на децата в магазина на майка си. Много скоро слага и билярдна маса в завода и по този метод разрешава на децата да се събират там, вместо да вървят по кръчмите. На първо четене, Дийн е просто прелестен и добър млад мъж, който се грижи за обществото. Освен това Брукс може да удостовери, че всичко е прелестно, въпреки всичко е получил заслон пари за храна и положително отношение – всичко, което е липсвало в дома му.

Когато обаче минава розовият интервал, Корл стартира да малтретира своя нов другар, само че след всяко извращение предложил съществено количество дарове и пари, с цел да накара момчето да мълчи. Един ден Брукс се прибира в дома и става очевидец на много грозна панорама – Корл изнасилва двама младежи. Момчето се прави, че не вижда нищо, а по-късно схваща, че децата са убити. През 1971 година Елмър е показан на Корл, а връзката е точно Брукс.

 Mark_Steven_Scott_Heights_April_1972

Марк Скот

Снимка: By Source (WP:NFCC#4), Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=44796030

Последният желае да „ продаде “ момчето на изнасилчава. Елмър даже не схваща, че е в клетката на звяра и се чуди къде е уловката. Новият му другар има сериозна работа, спокоен е и в никакъв случай не покачва звук. Опитва се да бъде добър другар и всичко е повече от прелестно. Много скоро обаче излиза наяве, че Дийн заплаща по 200 $ за всяко момче, което бъде доведено в дома му. Дори не подозирал, че всички отпътуват за Далас, където педофилите върлуват доста съществено. През 1972 година заради потребността от пари, а и освен, Елмър и Дийн се качват в колата на изнасилвача и стартират да търсят момче. Харесват едно момче на улицата и точно Елмър го пита дали желае да пушат трева.

Тримата отпътуват към жилището на Корл и по-късно Елмър напуща жилището. На идващият ден има към 200 $ в джоба си. Предполага се, че рекрутираният юноша от улицата незабавно е изпратен за Далас. Много скоро и истината се разкрива – Дийн споделя за своите дейности и не пропуща да спомене за отвличанията, изнасилванията и мъченията. Казва даже, че е отвлякъл непосредствен другар на Елмър – Дейвид Хилигейст. Вместо да се трогне или обади в полицията, Елмър води идната си жертва – Франк Агуаяр. Когато изнасилването и гаврите завършват, Елмър, Брукс и Дийн качват тялото на момчето в колата и го заравят на плажа в Хюстън.

Повечето жертви нормално били убивани посредством патрон в главата или посредством душене. В шест от случаите точно Елмър натиска спусъка. Много по-късно споделя, че е желал да разбере какво тъкмо е удоволствието от натискането на спусъка. Разочарова се от душенето на хора, заради простата причина, че не било толкоз елементарно. На идващия ден канят идната жертва – Марк Скот. Той също е изнасилен и най-после Корл го души, до момента в който Елмър оказва помощ за довършването му. По наблюдения на Брукс, неговият другар в действителност се наслаждавал да предизвиква болежка. До 25 юли 1973 година Елмър е довел повече от две дузини момчета в дома на изнасилвача. В началото на август, той още веднъж се завръща в дома на серийния палач и води идващите агнета на заколение.

Това са Тим Кърли и Ронда Уилямс. На своите посетители изяснява, че отиват да се забавляват. Четиримата пият бири, пушат трева и за жалост Корл не е изключително удовлетворен от обстоятелството, че има момиче в дома му. Докато всички са задоволително почерпени, домакинът ги завързва и тримата. Когато се свествят, Дийн желае пояснение. Елмър изяснява, че може да изнасилят и двамата, а по-късно да ги убият, което е изцяло задоволително. Дийн освобождава своя сътрудник, отиват до другата стая, с цел да вземат обичаните оръжия и се захващат за работа. Когато стартира заниманието, Уилямс вижда, че Елмър не наподобява обикновено, въпреки и да е мъчно да се дефинира нормалност в тази обстановка. Елмър насочва револвера към серийния палач и декларира, че това не може да продължава и също по този начин, довечера Дийн няма да изнасили никого.

Един патрон е задоволителен, с цел да премине през челото на Корл и да постави завършек на цялото безумство. За да е по-сигурен, Елмър дърпа спусъка още три пъти, а по-късно създава още два изстрела в гърба му. Много по-късно пред служителите на реда ще признае, че съжалява само за обстоятелството, че не е съумял да покаже на Дийн по какъв начин добре го е умъртвил, каквото и да значи това. След като е сигурен, че неговият добър другар е погубен. Елмър развързва последните две евентуални жертви, звъни на 911 и споделя какво е направил, споделя и точният адрес и чака полицията. Пристигащите служители на реда даже не подозират, че ще открият леговището на сериен палач.

Освен тялото на килъра се откриват и най-различни уреди за изтезание. Когато идва време да се приказва за случая, Елмър стартира да споделя всичко и декларира, че неговият другар е убивал момчета през последните две години и половина. Именно той води полицията на всички 17 места, където са погребвани хората. През 1974 година стартира делото по обвиняване за 6 убийства, само че по една или друга причина, гибелта на Корл е записана като самоотбрана.

Елмър Хенли е наказан на 6 доживотно присъди, по 99 години всяка. Адвокатът на Елмър апелира, през 1979 година делото се повтаря и за повторно присъдата е същата. В момента Елмър се намира в затвор в Тексас и първото му изслужване за опрощение е планувано през 2025 година През 1991 година взе участие в предаването „ 48 часа “, където счита, че е поправен човек и от самото начало е бил под въздействието на Корл, само че през днешния ден обстановката е по-различна и е подготвен да се върне назад в обществото.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР