В живота често искаме да минем по лекия път, желаем

...
В живота често искаме да минем по лекия път, желаем
Коментари Харесай

Притча: Как ще полетиш, ако не се осмелиш да скочиш?

В живота постоянно желаеме да минем по лекия път, желаем да минем без доста старания, желаеме другите да ни научат и да ни покажат по какъв начин. Но белким има по-добър и правилен преподавател от нашата лична орис и от нашия личен опит?

Днешната алегория ще ви даде визия тъкмо какъв брой е значим опитът:

"Веднъж в един пашкул се появила дребна цепнатина и инцидентно минаващ човек стоял часове и следил по какъв начин през тази дребна пролука се опитвала да излезе пеперуда.

Минало много време, само че пеперудата като че ли изоставила своите старания, а цепнатината оставала все по този начин дребна. На индивида му се сторило, че пеперудата е направила всичко допустимо и че у нея не са останали никакви сили за каквото и да било повече.

Тогава индивидът решил да помогне на пеперудата: взел малко ножче и разрязал пашкула. Пеперуда излязла незабавно. Но нейното телце било едва и немощно, крилата й били недоразвити и едвам се движели.

Човекът траял да следи, мислейки че крилата на пеперудата ще се оправят, ще укрепнат и тя ще може да лети. Но нищо сходно не се случило.

През остатъка от живота си пеперудата се влачила по земята. Тя по този начин и не могла да литне.

И всичко единствено поради това, че индивидът, желаейки да й помогне, не схванал, че усилието за излизане от пашкула е належащо на пеперудата, с цел да може течността от тялото й да премине в крилата, те да се разпрострат и по този начин тя да може да лети.

Животът заставял пеперудата с труд да напусне тази обвивка, с цел да може да пораства и да се развива.

Понякога точно усилието ни е належащо в живота.

Ако ни беше разрешено да живеем, без да срещаме компликации, то бихме били ощетени. Ние не бихме могли да станем толкоз мощни, колкото сме в този момент. Никога не бихме могли да полетим. "

Прочетете още:
Притча за посоката и резултатите в живота Притча: На човек му би трябвало не доста... би трябвало му задоволително Притча: Винаги имаш два избора Притча: "Защо плачат дамите? "
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР