В желанието си да отслабват, много жени изключват категорично от

...
В желанието си да отслабват, много жени изключват категорично от
Коментари Харесай

От хляба се... отслабва!

В желанието си да отслабват, доста дами изключват изрично от менюто си хляба. Преди няколко дни обаче израелски лекари оповестиха хляба за най-хубавия артикул за намаляване.

Едно от свойствата на хляба е да контролира равнището на серотонин. Който пък от своя страна ръководи възприятието за апетит и засищане, изяснява Олга Кеснер, началник на клиниката по диетология " Ихилов ".

Според са безапелационни, че най-хубавата диета включва черен самун със сирене, хумус, авокадо и зеленчуци. А храненията би трябвало да са през няколко часа.

По време на своето проучване израелските учени открили, че хората, които присъединили в диетата си самун, имали по-високи равнища на серотонин. При белтъчните диети било противоположното - той спадал.

Освен това експертите смятат, че единствено 5% от отслабналите съумяват да запазят новите си килограми две години. Но шансът това да стане скача на 15 % при тези, които не са пренебрегвали хляба в диетата си.

 От хляба се... отслабва!

Хлябът е прочут на хората към този момент 10 хиляди години. Хлябът съдържа въглехидрати, белтъци и мазнини, той е извънредно значим и наличен източник на скъпи растителни белтъчини.

Хлябът съдържа аминокиселини - левцин, фенилаланин, метионин, триптофан. Той е източник на витамини от група В и на минерални субстанции - калий, калций, магнезий, натрий, фосфор, желязо. Съдържа фибри, които не се разграждат при храносмилането и се изхвърлят съвсем изцяло, само че преминавайки през червата, подтикват активността им, отнасяйки със себе си непотребните мазнини от храната. По този метод оказват помощ за понижаване на неприятния холестерол в кръвта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР