В жалбата на Сан Франциско срещу Twitter се казва, че мигащият знак „X“ е поставен без разрешение

...
В жалба град Сан Франциско казва, че са посетили два
Коментари Харесай

В жалба град Сан Франциско казва, че са посетили два пъти централата на Twitter от петък по отношение на новия мигащ знак „X“ на върха на сградата.

Според жалбата е издаден акт за нарушение (NOV) за работа без разрешение за новата табела, която краси сградата, в която се намира централата на социалната медийна платформа.

Собственикът Илон Мъск ребрандира Twitter и неговото емблематично лого на птица като X миналата седмица, както CNN съобщи по-рано. Той туитна видео на сградата с новото мигащо лого „X“ в събота, казвайки: „Нашият щаб в Сан Франциско тази вечер“.

„Издадена НОВ за работа без разрешение. Сайтът е посетен от MH и е разговарял с представители на Tweeter (sic) и представители на инженера по поддръжката на сградата. Обясних процеса на разследване на жалби на BID и поисках достъп до покрива. Представителят на Tweeter (sic) отказа да предостави достъп, но обясни, че структурата е временен светещ знак за събитие. Обясних на всички представители, че НОВ изисква строежът да се премахне с разрешение за строеж или да се узакони”, пише в жалбата.

Изглед от въздуха показва новопостроен знак X на покрива на централата на платформата за социални медии, известна преди като Twitter, в Сан Франциско, 29 юли 2023 г. Изглед от въздуха показва новопостроен знак X на покрива на централата на платформата за социални медии, известна преди като Twitter, в Сан Франциско, 29 юли 2023 г. Джош Еделсън/AFP/Getty Images

В жалбата се отбелязва също, че в събота е направен още един опит за достъп до покрива, но също е бил отказан.

Патрик Ханан, говорител на градския отдел за строителна инспекция, каза пред Washington Post, че „за да се гарантира съответствие с историческия характер на сградата и за да се гарантира, че новите допълнения са безопасно прикрепени към знака“, градът изисква разрешение за одобряване на нови букви или символи върху знак, съобщава изданието.

CNN се свърза с град Сан Франциско и X за коментар.

Според уебсайта на града известието за нарушение може да наложи такси, включително такси за разрешение и разследване. Не е известно какви такси може да заплати X.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР