В изявлението се подчертава, че ваксинацията, включително използването на бустери,

...
В изявлението се подчертава, че ваксинацията, включително използването на бустери,
Коментари Харесай

СЗО промени позицията си за бустерните дози

В изказването се акцентира, че имунизацията, в това число потреблението на бустери, е изключително значима за хората, изложени на риск от тежко протичане на инфекцията

Експертна група към Световната здравна организация съобщи във вторник, че „ мощно поддържа незабавния и необятен достъп “ до бустерни дози, като анулира предходната си позиция, че трета доза не е нужна поради несправедливото систематизиране на имунизациите по света, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване от СЗО оповестиха, че имунизацията с позволени ваксини против COVID-19 обезпечава високи равнища на отбрана против тежко заболяване и гибел на фона на световната циркулация на извънредно заразния вид на Омикрон.

В изказването се акцентира, че имунизацията, в това число потреблението на бустери, е изключително значима за хората, изложени на риск от тежко протичане на инфекцията.

През 2021 година генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус прикани за мораториум върху бустерните дози, заявявайки, че богатите страни би трябвало неотложно да дарят тези ваксини на по-бедните страни. Тогава учените от СЗО оповестиха, че ще продължат да правят оценка входящите данни за резултата от третата доза.

Оттогава голям брой научни проучвания потвърдиха, че бустерните дози оказват помощ за възобновяване на отслабващия имунитет и защищават от затруднения при COVID-19.

От СЗО показаха, че не престават да следят световното разпространяване на омикрон, в това число и подвариантите му, за някои от които се потвърди, че провокират наново заразяване след прекарана зараза, породена от омикрон.

СЗО отбелязва още, че актуалните ваксини против COVID-19 са основани на варианта, който за първи път е открит в Ухан, Китай преди повече от три години, по тази причина би трябвало да бъдат обновени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР