В изявление, публикувано от държавната китайска агенция Синхуа, Чън Бинхуа,

...
В изявление, публикувано от държавната китайска агенция Синхуа, Чън Бинхуа,
Коментари Харесай

Китай за вота в Тайван: Победата на Уилям Лай няма да промени отношенията ни

В изказване, оповестено от държавната китайска организация Синхуа, Чън Бинхуа, представител на Държавния съвет по въпросите на Тайван, сподели, че резултатите демонстрират, че Демократическата прогресивна партия не може да съставлява преобладаващото публично мнение на острова.

Управляващата в Тайван Демократическа прогресивна партия (ДПП) резервира властта си , откакто претендентът ѝ Уилям Лай завоюва президентските избори и ще наследи досегашния президент Цай Ингвен, съобщи ДПА.

За първи път в Тайван политическа мощ печели три следващи мандата на президентския пост, откогато островната народна власт стартира да избира директно президента си през 1996 година

Европейският съюз " приветства " през днешния ден произвеждането на президентски и законодателни избори в Тайван и поздрави в прессъобщение " всички гласоподаватели, които участваха в това упражнение по народна власт ", само че без да загатва определения президент Уилям Лай, съобщи Франс прес.

" Европейски Съюз остава угрижен от възходящото напрежение в Тайванския пролив и се опълчва на всеки едностранен опит, ориентиран към смяна на статуквото ", се споделя в прессъобщението на представителя на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел. " Европейски Съюз акцентира, че мирът и стабилността в пролива са от значително значение за сигурността и благоденствието в района и света. "

По-рано през днешния ден президентът Джо Байдън сподели, че Съединени американски щати не поддържат независимостта на Тайван , откакто тайванските гласоподаватели дадоха отпор на Китай с вота си.

Вашингтон предизвести, че " би било недопустимо " " която и да е " страна да се намесва в изборите.

Тайван, остров в съседство с Китай, който Пекин счита за своя територия, е образец за сполучлива народна власт от първо производство на директни президентски избори през 1996 година - кулминационната точка на десетилетна битка против властническото ръководство и военното състояние.

Съединени американски щати са най-важния интернационален покровител на Тайван и снабдител на оръжие за острова макар неналичието на публични дипломатически връзки с Тайпе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР