В изявление, направено пред AZERTAC, помощник на президента на Азербайджан,

...
В изявление, направено пред AZERTAC, помощник на президента на Азербайджан,
Коментари Харесай

Азербайджан: Срещу нас се води клеветническа кампания, зад която стои Армения

В изказване, направено пред AZERTAC, асистент на президента на Азербайджан, отговарящ за обществено-политическите въпроси Али Хасанов разяснява отчет на Проекта за следствие на корупция и проведена престъпност (OCCRP), публикуван в задграничните медии. Според него отчетът на The Guardian е част от клеветническа акция против страната му .
Али Хасанов съобщи:
" Бързото развиване, самостоятелната вътрешна и външна политика на Република Азербайджан, която е конституционна, демократична страна, съществено визира някои заинтригувани среди, изключително Армения и арменското лоби. Доклади, съдържащи предубедени изказвания и субективни възгледи на непрозрачни организации като OCCRP, основани да обслужват известни цели, се приготвят по заповед на анти-азербайджански центрове и мрежи и по-късно се популяризират в международните медии " , съобщи Али Хасанов.
" Основната цел на тази акция е да навреди на стабилната известност на Азербайджан и да сътвори негативна настройка към страната в интернационален мащаб. Кампанията е ориентирана и към известни персони - публични и политически фигури, длъжностни лица, специалисти, които имат приятелско отношение към Азербайджан и вършат позитивни мнения за развиването на страната, публичния и политическия живот, икономическите достижения, като по този метод се слага под подозрение активността на тези фигури ", добави той.
" Разследванията разкриха, че един от главните създатели на отчета, направен от OCCRP, е с арменско поданство. В същото време един от съавторите на публикацията, оповестена от вестник „ Гардиън “, е Дина Нагапетян, арменска гражданка. Арменското лоби и представителите на анти-азербайджанските мрежи и медии, които са повлияни от арменското лоби, способстват за необятното разпространяване на този материал в международните медии.
Бих желал да подчертая, че и в предишното са се появявали сходни предубедени изказвания против Азербайджан, неговия президент и членове на неговото семейство, както и че е имало старания да се провежда мръсна акция против нашата страна, само че тези, които са поръчали и направили тези акции, не са съумели да реализират задачите си ", разяснява още Али Хасанов.
За следващ път заявяваме, че обвиняванията, отправени от OCCRP, са предубедени, неоснователни и провокативни и са част от мръсна клеветническа акция, проведена от известни кръгове против Азербайджан, безапелационен е той.
В същото време у нас стана ясно, че основният прокурор се е самосезирал по самобитната „ Азербайджанска спекулация “. Това сподели на конференция в Пазарджик неговият представител Румяна Арнаудова, съобщи Фокус.
Арнаудова изясни, че повода за самосезирането е във връзка информации, съдържащи данни за закононарушение от общ темперамент.
„ Данните са за данъчно закононарушение и пране на пари. Проверката ще бъде осъществена от Софийска градска прокуратура и Национална агенция за приходите “, посочи Арнаудова. Тя е във връзка изявления в медиите за осъществени заплащания от азербайджански компании по сметки на Калин Митрев, представител на България в Европейска банка за възстановяване и развитие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР