В изявление до медиите кметът на Асеновград предлага градът да

...
В изявление до медиите кметът на Асеновград предлага градът да
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград с важно предложение за проблемите с ромския етнос

В изказване до медиите кметът на Асеновград предлага градът да стане хазаин на кръгла маса, отдадена на проблемите с ромския етнос " В тежката обстановка, в която попадна Асеновград след случая край „ 40-те извора”, ясно осъзнавам, че като кмет съм задължен да отвръщам извънредно отговорно. От самото начало на събитията съм реагирал след деликатно прецизиране на всички условия и реакции на жителите и институциите.

Моята позиция бе открита във всеки един стадий на няколкодневното гражданско напрежение ". Това се споделя в изказване на кмета на Асеновград Емил Караиванов до медиите и обществеността. В тази връзка той предлага Асеновград да стане хазаин на Национална кръгла маса за действителна политика по проблемите с ромския етнос и неговата интеграция по ефикасен метод. За присъединяване във форума кметът кани като базисни сътрудници представители на Народното събрание и държавното управление, националния омбудсман и Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/. Останалите участници, както и формата и продължителността на въпросната Национална кръгла маса, подлежат на открит спор и консенсус, добавя Караиванов с вярата, че от един подобен конгрес ще има резултат, оценен от обществото.

Емил Караиванов изрича и задоволеност от обстоятелството, че негови съграждани не са позволили моментите на провокации към вълнения или принуждение да ескалират, каквито, по думите е имало от външни групи хора. Не би трябвало да омаловажаваме приноса на полиция, жандармерия и голяма част от протестиращите, които се държаха отговорно и устояха на опитите Асеновград да бъде рисково дестабилизиран, се споделя още в изказването. По отношение на настояванията Емил Караиванов оповестява, че от края на предходната седмица работи комисия по оглед на противозаконното застрояване, изключително в зоната, отвън регулацията на града, а полицията към този момент е почнала експедитивна инспекция на адресните регистрации в квартал „ Лозница”.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР