В изпълнение на Проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената

...
В изпълнение на Проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената
Коментари Харесай

Стартира първият подетап от реконструкцията и доизграждането на водопроводната и на канализационната мрежи в Мездра /снимки/

В осъществяване на Проект „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ Водоснабдяване и канализация” ООД - Враца “, съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз, от държавния бюджет на Република България посредством Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година и от „ ВиК “ ООД - Враца, започва първият подетап от реконструкцията и доизграждането на водопроводната и на канализационната мрежи в Мездра.
Първият подетап включва реорганизация, рехабилитация и отчасти доизграждане на вътрешна водопроводна мрежа с обща дължина 6 214,41 линейни метра, както и доизграждане и реорганизация на канализационна мрежа с обща дължина 500 линейни метра.
Строително-монтажните работи по съставен елемент „ Водоснабдяване “ обгръщат сектори от 21 градски улици, които са компрометирани и постоянно аварират - по четири сектора от ул. „ Любен Каравелов “ и „ Патриарх Евтимий “, по три сектора от ул. „ Георги Кирков “ и „ Искър “, по два сектора от ул. „ Александър Стамболийски “ и ул. „ Дърманско шосе “ и по един сектор от ул. „ Сердика “, „ Владимир Заимов “, „ Роза “, „ Брусенско шосе “, „ Никола Вапцаров “, „ Дружба “, „ Пейо Яворов “, „ Янко Сакъзов “, „ Христо Ботев “, „ Дунав “, „ Тракия “, „ Стефан Караджа “, „ Пирин “, „ Рила “ и „ Христо Смирненски “. В развой на договаряне сред Община Мездра и „ ВиК “ - Враца е подмяната на водопроводите по ул. „ Оборище “, „ Добруджа “ и „ Шипка “.
По съставен елемент „ Канализация “ капиталовият план планува доизграждане на вътрешната канализационна мрежа по два сектора от ул. „ Георги Кирков “ и „ Патриарх Евтимий “ и по един сектор на ул. „ Стефан Стамболов “.
Изпълнител по обособена позиция №2 от плана - „ Инженеринг (Проектиране, авторски контрол и строителство) на водоснабдителната и канализационната мрежа на Мездра “, е ДЗЗД МЕЗДРА 2020. Договорът е на обща стойност 4 273 617 лева без Данък добавена стойност.
Очакваните резултати от подхванатите от „ ВиК “ - Враца капиталови ограничения в Агломерация Мездра са намаляване на загубите на питейна вода посредством замяна, рационализация и реорганизация на градската водопроводната мрежа, отделяне на зони за контролиране на налягането, повишение на сигурността на водоподаване и понижаване на средствата за употреба и поддръжка. А по този начин също елиминиране на нерегламентирани зауствания в реки и дерета на непречистени отпадъчни води и присъединение на нови консуматори на услугата „ Отвеждане на отпадъчни води “, респективно - възстановяване на положението на околната среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР