В изложбата Преходи се срещат двама автори, за които е

...
В изложбата Преходи се срещат двама автори, за които е
Коментари Харесай

Изложба Преходи на Румен Рачев и Адриана Добрева във Варна

В изложбата " Преходи " се срещат двама създатели, за които е присъща свободата на изложение и насладата от живота.

Прехода от един стадий към различен е пътуването към новото, към непредвиденото, към предизвикването и търсене на неоткритото!

Галерия Тереза Зиковска Ви кани на галерия " Преходи "

Румен Рачев - живопис

Адриана Добрева - статуя

Откриване на 18.11 от 18:00 на ул.Воден 25, Варна
Румен Рачев е роден на 15 април 1956 година През 1982 година приключва Художествената академия в София, компетентност „ Илюстрация и оформление на книгата ". Работи най-вече в региона на живописта, печатната графика, рисунката, стенописа и дизайна. Творчеството му е познато както в чужбина, по този начин и у нас. Повече от осемнайсет години живее и работи в Германия. Едва през последните години е живее в България, без да прекъсва връзки с немски галеристи и сътрудници. Неговите произведения са благосъстоятелност на публични и частни сбирки в страната и чужбина. Реализира над 35 независими изложения. От 1988 до 1996 слага независими изложения в Съединени американски щати, Финландия, Холандия, Германия, Швеция, Швейцария, Италия, Белгия, Англия, Русия. През 1991г. печели почетната премия на Международното жури в състезанието на Торонто, Канада. След 1996 година излага и в България. Негови платна има в сбирките на Националната изложба в София, Софийска градска художествена изложба, Музея за съвременно изкуство и Библиотеката в Ню Йорк, Музеят на Ню Орлиънс, Бремен – Германия, Цюрих – Швейцария и други публични и частни сбирки.

Небезучастен остава и виртуозният цигулар Найджъл Кенеди, който познавайки изкуството на Румен Рачев, през 2000-та година го кани да направи оформлението на диска му и печели музикалната премия за класическа музика Brit, която е освен за осъществяване, само че и за изцяло показване на албума.

Адриана Добрева е родена в Асеновград на 16 декември 1961 година. Завършва художествена гимназия в Смолян през 1981година. През 2000 приключва ВСУ " Черноризец Храбър " - Моден Дизайн, 2014-Великотърновски университет, компетентност статуя. От 1984 живее във Варна и е художник в Държавен куклен театър-Варна. Участва в скулптурни симпозиуми и има Първа премия за статуя от Фонд Култура-Варна.

Има над педесет сценографии и голям брой независими изложения.

" Щастлива съм да открия третата огромна изява на Адриана Добрева.Чест е да показва пред варненската аудитория художник като Румен Рачев. Възхищавам се на комбинацията от творбите на двамата създатели, които вършат новата галерия завладяваща и пленяваща фена. Позитивното им усещане на света, насладата от живота и жаждата им за креативност вършат прехода вероятен. ", разяснява Тереза Зиковкса
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР