В Италия вчера имаше демонстрации срещу новите ограничения, въведени от

...
В Италия вчера имаше демонстрации срещу новите ограничения, въведени от
Коментари Харесай

Протести и погроми в Италия заради затягане на Covid мерките

В Италия през вчерашния ден имаше демонстрации против новите ограничавания, въведени от държавното управление за битка с Covid-19, като до принуждение се стигне в най-малко два града значими града в Северна Италия, Милано и Торино, съобщи Ройтерс.

Очевидци обявиха, че първокласни магазини са били подложени на разгром в центъра на Торино, откакто групи от младежи са излезли по улиците след залез слънце.

Полицията в отговор употребява сълзотворен газ, пробвайки се да възвърне реда в града.

До конфликти се стигна и в Милано, столицата на региона Ломбардия, която бе тежко наранена от епидемията от Ковид-19 в Италия.

" Свобода, независимост, независимост ", скандираше голям брой стачкуващи, до момента в който показваха недоволството си от рестриктивните мерки и влизаха в стълкновения с служители на реда в центъра на града.



Хиляди недоволни против стягане на ограниченията против пандемията излязоха и в Наполи. Стигна се и там до конфликти.



Италианското държавно управление подреди в неделя питейните заведения и заведенията за хранене да затварят до 18:00 ч. и затвори публичните фитнессалони, кина и плувни басейни, с цел да забави втората вълна на ковид, напомня Ройтерс.



Италия записва над 17 000 новозаразени с ковид за последното денонощие, заяви Асошиейтед прес. Този брой е по-малък спрямо последните дни, когато броят непрекъснато нарастваше, само че при доста по-малко направени проби, както е нормално през уикендите, отбелязва организацията.

В съпоставяне с първите месеци на пандемията, когато множеството случаи бяха съсредоточени в северната част на страната, в този момент се следи растеж на инфекциите отмерено по страната. Регионът с най-вече новозаразени е Ломбардия, включваща Милано, следван от Тоскана в централна северна Италия, и Кампания, включваща Неапол, на юг.

Италианското външно министерство посъветва италианците да заобикалят да пътуват до други европейски страни, поради навсякъде растящия брой на инфектираните, като предизвести, че хората може да се окажат блокирани в непозната страна, в случай че бъдат въведени нови ограничавания или даже забрани за пътувания, което не се изключва при влошаващата се обстановка.

Коронавирусната картина в Европа през последните 24 часа

Германия регистрира 11 409 нови случаи на ковид през последното денонощие и 42 нови случая на умрелите от подлата болест. Малко повече от половината германци пък считат, че настоящите правила са задоволителни за преодоляване на ковид, излиза наяве от ново социологическо изследване, съобщи ДПА. Според половината от интервюираните настоящите правила не се ползват задоволително прецизно.

От своя страна водачът на опозиционната Народна партия в Испания Пабло Касадо посочи, че 6-месечното изключително състояние в страната, почнало в неделя, следва да продължи не повече от осем седмици. Други опозиционни партии също се опълчиха на дългия период на изключителното състояние.

Броят на новите случаи на Covid-19 в Испания се усили от събота до понеделник в това число с 52 188, достигайки общо 1 098 320, като за същият интервал умрелите набъбнаха с 279, достигайки от началото на пандемията 35 031.

Франция пък записва 26 771 нови случая на заразяване с ковид през последните 24 часа. Това е най-ниският брой инфектирани за последните няколко дни, отбелязва организацията. Ден по-рано Франция записва невижданите 52 000 нови случая на заразяване за едно денонощие. Новите смъртни случаи за последния ден са 258.

По данни на телевизия BMF, на фона на увеличението на броя на инфектираните с ковид, френските управляващи обмислят вероятното въвеждане на нови ограничения за битка с Covid-19, в това число и карантини на локално равнище.

И съгласно немското издание Bild френското държавно управление обмисля въвеждането на по-строги ограничения за ограничение на ковид в Париж, Лион и Марсилия, които да включват полицейски час, започващ от 19.00 часа., както и затваряне на несъществените обекти за търговия на дребно.

Новите ограничения могат да влязат в действие в петък, като окончателното решение за тях ще бъде взето два дни преди този момент, показва Bild.

От 28 октомври Чехия не разрешава придвижването на хора от 21 до 5 ч. сутринта. Магазините, като се изключи бензиностанции и аптеки, няма да работят в неделните дни.

Шефът на Световната здравна организация прикани хората да не се предават в битката против COVID-19. Тедрос Гебрейесус призна, че е настъпило равнище на отмалялост от ковид. Според него пандемията към момента може да бъде овладяна, в случай че международните водачи работят бързо
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР