В Италия ще бъде обявено бедствено положение на заседанието на

...
В Италия ще бъде обявено бедствено положение на заседанието на
Коментари Харесай

Италия ще обяви извънредно положение заради опустошителните наводнения

В Италия ще бъде оповестено бедствено състояние на съвещанието на италианското държавно управление във вторник. То ще е за най-засегнатата от наводненията област Емилия-Романя, където починаха 9 души. Продължава издирването на други хора. Правителството ще разгласи публично и първичните изключителни ограничения, измежду които заледяване на ипотечните заеми и събирането на налози.  През миналите два дни Емилия-Романя беше наранена от нова вълна от проливни дъждове, свързани с климатичната рецесия, като на някои места за 36 часа паднаха до 500 милиметра дъжд. Това е  половината от средногодишните превалявания, а всички реки в района преляха.
Хеликоптерите кръжаха цяла нощ, с цел да избавят хора. В онази къща там избавиха няколко възрастни хора и деца. Стана допустимо с помощта на хеликоптера.
Давиде Маелдола, гражданин на Чезена

Хиляди хора са евакуирани, защото равнището на водата се повиши в доста обитаеми места, а минимум 4000 души останаха без дом. 50 000 души нямат ток.
Живея тук от 1979 година, виждал съм да има огромни наводнения, само че в никакъв случай не съм виждал сходно нещо. Никога не сме имали толкоз вода тук.
Едоардо Амадори, гражданин на Чезена

Местните кметове предизвестиха, че някои отдалечени села към момента са изцяло изолирани, защото свлачищата са създали пътищата непроходими, а телефонните връзки са прекратени. Това пречи на избавителните екипи да доближат до жителите, а на управляващите - да схванат цялостния обсег на потребностите им.
Да, изпитвахме голям боязън, тъй като живеем тъкмо тук на първия етаж. Притеснявахме се, че водата може да прелее през тази стена и да залее целия регион. Затова към 1 ч. през нощта жителите бяха евакуирани от всички долни етажи.
Клаудия, локален гражданин

Наводнени са повече от 5 000 ферми с оранжерии, разсадници и овощни градини. Щетите не могат да бъдат оценени, поради трайното увреждане на реколтата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР