В Италия обмислят сертификатът за хората с три дози ваксина

...
В Италия обмислят сертификатът за хората с три дози ваксина
Коментари Харесай

Италия обмисля безсрочен сертификат за хората бустерна доза

В Италия обмислят документът за хората с три дози ваксина да стане неопределен. Страната анулира и отдалеченото образование за имунизираните или преболедували възпитаници от началния и междинния курс.

Oт 1 февруари италианските управляващи трансформираха периода на годност на документите за приключен имунизационен курс /поставена бустерна доза против Covid-19. Дигиталният Covid-19 документ за имунизация към този момент ще бъде годен документ за пътешестване до Италия в границите на 6 месеца след завършването на имунизационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след слагането на бустерната доза, напомнят от външното ни министерство.

От 1 февруари страната анулира и условието за наложителен тест за Covid-19 за всички, влизащи на нейна територия. Така идващите от България към този момент ще би трябвало да показват документ за приключена имунизация или преболедуване, а негативен резултат от тест ще е нужен единствено за тези, които нямат подобен документ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР