В Италия ние победихме крайната левица и зачитаме върховенството на

...
В Италия ние победихме крайната левица и зачитаме върховенството на
Коментари Харесай

Таяни отговори на Санчес: Испания се управлява от крайнолеви и сепаратисти

В Италия ние победихме крайната левица и зачитаме върховенството на закона. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Антонио Таяни в отговор на изказванието на испанския министър председател Педро Санчес, че " крайната десница ръководи " в Рим, съобщи италианската новинарска организация АНСА за Българска телеграфна агенция.

" Крайната левица ръководи в Испания. В Италия ние я победихме. Ние почитаме върховенството на закона. Същото ли е в Мадрид? ", съобщи Таяни в обществената мрежа Екс.

" В Италия ръководи EНП (Европейската национална партия), в Испания - сепаратистите ", добави той, визирайки обстоятелството, че Санчес завоюва втори премиерски мандат в коалиция с крайнолявата групировка " Сумар " и поддръжката на каталунски и баски сепаратистки партии.

Днес Санчес съобщи в първото си изявление от началото на новия си мандат: " В Италия ръководи крайната десница, тук ние я спряхме ".

" Свидетели сме на настъплението на реакционни държавни управления, които слагат под въпрос съществени детайли като присъединяване на дамите в политическия, икономическия и публичния живот или омаловажават изключителната обстановка с климата, която е един от главните проблеми пред човечеството, освен пред Испания ", сподели той пред Ер Те Ве Е (RTVE), като загатна и неотдавнашната победа на десницата в Аржентина и Нидерландия.

" Следователно ние обуздахме тази вълна с гласа на испанския народ в изборните урни ", заключи Санчес.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР