В Италия и Франция вече са нужни КОВИД сертификати за

...
В Италия и Франция вече са нужни КОВИД сертификати за
Коментари Харесай

Италия и Франция вече изискват ковид пропуск за някои публични места

В Италия и Франция към този момент са нужни КОВИД документи за достъп до редица обществени места. Зеленият пропуск, както се назовава в Италия, и френският здравен пропуск са идентични. Те потвърждават, че притежателят им се е ваксинирал, има негативен тест или е прекарал COVID-19.
Въвеждането им е опит да се овладее мощно заразният вид Делта на ковид, поради който към този момент се приказва за четвърта вълна на пандемията.

От през днешния ден за влизане в Музеите на Ватикана се изисква зелен пропуск. На опашката няма недоволни.

Зелен пропуск е необходим за кина, театри и концертни зали, спортни салони и закрити елементи на заведенията. Във Франция в края на юли имаше терзания, че клиентите ще намалеят, само че хората към този момент привикват.

От 1 септември ще изискват документа в превоза на дълги дистанции - влакове, вътрешни полети и някои фериботи. Италия първа в Европа задължи здравните служащи да се имунизират. Сега преподавателите във всички образователни заведения ще би трябвало да имат здравен пропуск, с цел да работят. Иначе ще излизат в неплатен отпуск.

Подобна ще е обстановката във Франция от понеделник, откакто Конституционният съвет даде зелена улица на закона за разширеното потребление на здравния пропуск, с който се вкарва и наложително имунизиране на здравните служащи. Мнозинството французи одобряват решението.

Съветът отхвърли като противоконституционни две положения от закона - 10-дневна карантина за хора с позитивна проба за ковид и освобождението на чиновник на срочен контракт, който не е показал условия от него здравен пропуск.

Немалко хора и в двете страни стачкуват против стягането на ограниченията. През предишния уикенд към 200 000 души излязоха на улицата в Париж и други градове на Франция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР