В историята на САЩ можем да забележим, че нищо не

...
В историята на САЩ можем да забележим, че нищо не
Коментари Харесай

Когато оралната любов излезе от рамките на сексуалните отношения – Бил Клинтън го може

В историята на Съединени американски щати можем да видим, че нищо не е невероятно. След като президентът Тръмп се оказа в доста неравностойно състояние след последните избори, а група протестиращи взеха решение да атакуван Капитолия, можем да видим и още един специфичен връх в това отношение – Тръмп ще бъде първият президент в историята с два импийчмънта едновременно. Впрочем, можем да видим, че в случай че в миналото се заприказва за политика, Съединени американски щати е положителният образец, какво не би трябвало да прави по време на ръководство.

Няма и какво да ни изненадва, в историята на Съединени американски щати виждаме, че имаме кино артист в лицето на Роналд Рейган, по-късно обръщаме внимание на шоумена Тръмп, само че може би един от изключително скандалните американски президенти е господин Бил Клинтън. Човекът, който съумя да трансформира Белия дом в имение на Хю Хефнър, квартира на Чарли Шийн и доста други. И всичко стартира с 21-годишната Моника Люински – неплатен стажант в най-върховната американска институция. През ноември 1995 година Бил стартира интимни връзки със своята стажантка и в границите на година и половина се възползва доста съществено от свободното си време.

С оглед на обстоятелствата, би трябвало да напомним, че най-вероятно няма президент, който най-малко един път да не е забегнал, нито американски, нито съветски, нито британски не е бил толкоз бял и принципен, това са човешките недостатъци, само че имайки поради високата позиция и даването на добър образец, абсурдът е повече от обезпечен, а най-големият проблем, както можем да се досетим е, че дамите в никакъв случай не обичат да пазят загадка и постоянно ще пожелаят да се похвалят. През април 1996 година Люински се мести в Пентагона и стартира работа там, само че като дамата, която е съумяла да обладае американския президент, би трябвало да се похвали на хората, които счита за близки.

 gettyimages-1213174634-594x594

Причината да знаем всичко това, да разбираме какви са били тайните на Бил, е огромната уста на Моника, само че към това би трябвало да прибавим и още едно лице – Линда Трип. Колежката на Моника стартира скрито да записва всички диалози, в които детайлностите се редят една след друга. През декември, до момента в който юристите на Пола Джоунс – още една жена, която съди американския президент, публично загатва и името на Люински.

През януари 1998 година по рекомендация на Клинтън, Люински подава писмена декларация, с която публично декларира, че не е имала никакви полови връзки и всички оповестения са чиста неистина. Само пет дни по-късно, колежката от Пентагона се свързва с офиса на Кенет Стар – самостоятелен юрист, с който да приказват по отношение на въпросните аудио касети. След няколко забавни инспекции и размишления, ФБР се свързва с Линда, слага и микрофон и я изпраща за поредна среща с Моника на 16 януари.

Веднага след чуването на златните думи и изречения, сътрудниците прибират някогашната стажантка в хотелска стая и под вниманието на няколко юриста, водят един специфичен диалог по тематиката, този път всичко е публично. Само няколко дни по-късно, Клинтън публично отхвърля всичко, само че както се досещаме, пилето към този момент е изхвърчало и предстоят доста забавни моменти от историята. В края на юли, юристите на Люински и Стар стартират да работят за имунитет и защита, която би трябвало да подсигурява отбраната освен на тях, само че и на фамилиите им. В деня на чуването, четири часа американският президент дава показания. Вратите са затворени, а той съумява да влезе в историята на Съединени американски щати, като първият президент, който би трябвало да приказва пред жури за своите неточности.

Същата вечер прави и обращение в народен ефир, където признава, че е имал полови връзки с Люински. За да не получи още повече тежест, в никакъв случай не употребява думи като „ секс “ и „ страдание “. Впрочем единственото изразено такова, е ориентирано към неговото персонално семейство и фактът, че изневярата трансформира Белия дом в обществен, в сравнение с в политически. Един месец по-късно Кенет Стар внася към 18 кутии с доказателства пред съда. Те стават обществени единствено два дни по-късно. Даден е ход на импийчмънта с 11 учредения, в това число лъжесвидетелстване, възпрепятстване на правораздаването, манипулиране на очевидци, корист с власт, а предвид на половите детайлности, които не престават да запълват пропуските – не се преглеждат. На 19 декември, Бил Клинтън се приготвя за правдивост.

 gettyimages-1228853258-594x594

На 7 януари 1999 година конгресът задейства една специфична процедура, която не е правена от 1868 година, когато президентът Андрю Джонсън и изправен да дава отговор за дейностите си. Главният прокурор на Висшия съвет дава клетва, а сенаторите се приготвят да бъдат заседатели. Необходими са няколко седмици, преди да стане ясно, че Клинтън ще се размине с правораздаването. Необходими са 2/3 от гласовете, с които американският президент да бъде освободен от своята позиция. Що се отнася до половите връзки, обстановката е изключително забавна – не се дава опция да се включат в самия импийчмънт.

Разглежда се лъжесвидетелстването, което е отхвърлено с 55 „ Против “. За обвиняването „ Възпрепятстване на правораздаването “ Клинтън е. За корист с властта, американският президент получава равни гласове, само че е приет за почтен. Малко след случая, можем да отчетем най-малко някакво страдание. Историята демонстрира, че Моника в никакъв случай не може да даде доказателства, само че няколко месеца по-късно има самопризнание, в което се приказва за случая, Клинтън признава, че е имало орални връзки, само че съгласно Сената, те не могат да се броят за секс.

 gettyimages-548116327-594x594

Що се отнася до мадам Джоунс не може да достави задоволително доказателства за същите произволи на американския първи, само че пък през 1998 година юристите и заплащат сумата от 850 000 $. Така завършва и историята на един от най-скандалните американски президенти, само че както можем да видим – не е последният.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР