В Испания обявиха план за пестене на енергията. Той е

...
В Испания обявиха план за пестене на енергията. Той е
Коментари Харесай

В Испания обявиха план за пестене на енергията

В Испания оповестиха проект за икономисване на силата. Той е противоречив и е препоръчан от лявото държавно управление на малцинството, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Правителството мъчно събра поддръжка за " незабавните ограничения ", нужни на фона на съветската инвазия в Украйна и последвалата я енергийна рецесия, като публичната телевизия Ер Те Ве Е заяви, че то е постигнало компромис с някои от по-малките районни партии преди гласуването и ограниченията ще могат да бъдат променяни в бъдеще.

Планът за по-ефективна приложимост и депозиране на сила беше въведен с кралски указ преди повече от две седмици, само че трябваше да бъде утвърден от Народното събрание, с цел да продължи да работи. Депутатите от консервативните, демократичните и десните опозиционни партии гласоподаваха " срещу " проекта макар компромисите, на които държавното управление на премиера Педро Санчес се съгласи.

Предвижда се пакетът за икономисване и спомагателни ограничения, които ще бъдат взети през септември, да изпълнят уговорките на Испания, поети според незабавния проект на Европейски Съюз. Мадрид в началото се опълчи на проекта, само че го одобри след взаимни отстъпки от страна на Европейски Съюз. Планът планува Испания да понижи потреблението си на газ със 7-8%, до момента в който множеството страни от Европейски Съюз ще бъдат призовани да спестят 15%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР