В Ирландия започна гласуването на референдум за абортите, който може

...
В Ирландия започна гласуването на референдум за абортите, който може
Коментари Харесай

В Ирландия гласуват на референдум за абортите

В Ирландия стартира гласуването на референдум за абортите , който може да се трансформира във значимо събитие по пътя към смяна на страната, която е една от най-консервативните в обществено отношение в Европа , оповестява " Ройтерс ".

Социологически изследвания обаче демонстрират, че гласоподавателите ще отхвърлят една от най-големите забрани в света за преустановяване на бременността . Премиерът Лео Варадкар, който поддържа смяната, назова късмет, който се случва " един път на потомство ".

 Ирландия гласоподава на 25 май на референдум дали да либерализира абортите
Ирландия гласоподава на 25 май на референдум дали да либерализира абортите

Така управляващите за първи път дават опция на ирландците за последните 35 година

Избирателите в католическата страна ще бъдат запитани дали желаят да се анулира възбрана , която е заложена в конституцията с референдум преди 35 година Забраната за аборт е отчасти анулирана през 2013 година , само че единствено за случаи, когато животът на майката е под заплаха.

Ирландия обаче се трансформира бързо. Страната узакони развода през 1995 година , а преди три години се трансформира в първата страна в света, която утвърди еднополовите бракове на референдум.

Кампанията за " Да " твърди, че повече от 3 000 дами пътуват до Англия всяка година, с цел да създадат аборт, а други нелегално поръчват медикаменти в интернет.

Правителството желае да отпаднат рестриктивните мерки за аборт до дванадесетата седмица от бременността.

Социологическите изследвания разкриват, че водят тези, които желаят смяна на законодателството.

Изборните секции отвориха порти в 06,00 часа по Гринуич и ще затворят в 21,00 часа по Гринуич. Първите резултати се чакат към 22,30 часа по Гринуич.

Анализатори плануват изборна интензивност като на референдума за еднополовите бракове, когато гласоподаваха 62%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР