В Иран посъветваха лидера на Северна Корея Ким Чен Ун

...
В Иран посъветваха лидера на Северна Корея Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Иран предупреди Северна Корея: Тръмп може да отмени споразумението още преди да се върне в САЩ

В Иран посъветваха водача на Северна Корея Ким Чен Ун да не се доверява прекомерно доста на американския президент Доналд Тръмп, предупреждавайки, че той може да анулира съглашението си за денуклеаризация в границите на часове, съобщи Reuters, представена от организация " Фокус ".
Техеран се базира на личния си опит – тъкмо преди месец Вашингтон се отдръпна от историческото съглашение за нуклеарната стратегия на иранците, реализирана през лятото на 2015 година „ Не знаем какъв вид човек води договарянията със севернокорейския водач. Не е ясно дали той няма да анулира съглашението още преди да се върне вкъщи ", съобщи представителят на иранското държавно управление Мохамед Багер Нобахт, отбелязва още организация IRNA.
По-рано във вторник водачът на Северна Корея Ким Чен Ун се ангажира с „ цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров “. Съответното заричане се съдържа в взаимното съглашение, подписано след историческата среща на върха в Сингапур с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. В текста не се загатват настояванията на Съединени американски щати за „ цялостно, проверимо и необратимо нуклеарно разоръжаване ", само че в него въпреки всичко се съдържат гаранции за инспекции на нуклеарния боеприпас на Пхенян, въпреки и по-неясно дефинирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР