В интервю за списание GQ режисьорът на Титаник Джеймс Камерън

...
В интервю за списание GQ режисьорът на Титаник Джеймс Камерън
Коментари Харесай

Джеймс Камерън призна, че Ди Каприо и Уинслет не са били първи избор за ролите в Титаник

В изявление за списание GQ режисьорът на " Титаник " Джеймс Камерън споделя забавни детайлности към фотосите на международния блокбъстър, който идващия месец чества 25 години от премиерата си.
Прочетете още
Сега Камерън споделя, че Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, които изиграха основните персонажи, не са били първичния му избор. Той считал, че Гуинет Полтроу е по-подходяща за ролята на Роуз, защото се страхувал, че Уинслет е влизала неведнъж в обувките на сходни персонажи.

" Тя се беше снимала и в няколко други исторически драми и беше придобила репутацията на " Корсетната Кейт ", която се занимава с исторически неща ", споделя Камерън.

Режисьорът се страхувал, че в случай че Кейт получи ролята, това ще наподобява като " най-мързеливия кастинг на света ", само че въпреки всичко решил да ѝ даде късмет, срещнал се с нея и тя му се сторила " фантастична ". Останалото е история...

С Ди Каприо имало няколко първични усложнения. След първата " истерична " среща с артиста, при която всички дами в офиса на продукцията някак се озовали в конферентната зала дружно с Камерън, Ди Каприо бил поканен още веднъж за подготовка с Уинслет, която към оня миг към този момент била определена.

Леонардо обаче нямал визия, че става въпрос за следващото прослушване. По това време той към този момент имал номинация за " Оскар " за ролята си в " Защо тъгува Гилбърт Грейп " от 1993 година

" Просто ще прочетем няколко реплики, а аз ще го снима ", споделил Камерън и тогава артистът избухнал. " Искаш да кажеш да чета? Аз не чета ", отвърнал Ди Каприо, имайки поради, че той към този момент не считал, че би трябвало да бъде прослушван за кино функции.

Тогава Камерън протегнал ръка към него с думите: " Е, благодаря, че дойдохте ". По-късно режисьорът обяснил на Ди Каприо за какъв брой огромен план става въпрос, по какъв начин снимането на кино лентата ще отнеме две години от живота му и по какъв начин той, като режисьор, " няма да го провали, като вземе неверно решение при кастинга ".

" Така че или ще четеш, или няма да получиш ролята ", споделил Джеймс на Леонардо, който насилствено се подчинил.

" Титаник " излиза по кината на 19 декември 1997 година, а триумфът му е повече от легендарен - печели 11 награди " Оскар ", в това число за най-хубав режисьор за Камерън.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР